Informace výrobců, Výplně otvorů

Nové vysoce tepelněizolační designové hliníkové dveře Internorm

S novou sérií hliníkových dveří THERMO PORTAL potvrzuje Internorm své kvality v oblasti tepelné izolace, rozmanitosti designu a bezpečnosti. Řada THERMO PORTAL navazuje na design a barevnost oken Internorm a tvoří k nim perfektní doplněk.
Izolační pokovené čtyřsklo, tříkomorový profil rámu nebo pětibodové zajištění dodávané v rámci standardního provedení, to jsou jen některé z technických vlastností, kterými se tyto dveře vyznačují. THERMO PORTAL se hodí ideálně jak pro tepelně sanované budovy, tak i pro novostavby. Tyto nové domovní dveře se vyrábějí v závodě v Traunu (Rakousko).
 
Puristický design
S řadou THERMO PORTAL Internorm vytvořil perfektní doplněk k vlastním okenním systémům – nejen co se týče vzhledu, ale i co do všech vlastností týkajících se tepelné izolace a bezpečnosti. U nové série domovních dveří sází Internorm na puristický, minimalistický design. Rozšiřuje se tak prostor pro zákazníka, který si může sám dotvořit individuální vzhled svých dveří. V rámci čtyř různých základních modelů se nabízí výběr z mnoha variant barvy, skla, postranních dílů a klik, a zákazník tak má volné pole působnosti při vytváření vzhledu dveří. Přitom platí, že design roste spolu s dveřmi.
„Poslední dobou se používají domovní dveře ve stále větších rozměrech a tomu se přizpůsobují u řady THERMO PORTAL i ostatní prvky dveřních křídel, jako jsou skleněné výřezy, ozdobné drážky, lišty z ušlechtilé oceli atd.,“ říká Johann Gollner, který jako návrhář mimo jiné právě řady THERMO PORTAL již více než rok přináší do firmy vysoké nároky na design výrobků. Zvláštní pozornost si zaslouží klika VD21, kterou vytvořila vynikající návrhářka Zaha Hadid výlučně pro firmu Internorm.
 
Vysoká tepelná izolace a stabilní klima
Vynikající hodnoty tepelné izolace u řady THERMO PORTAL (nejlepší hodnota Ud = 0,84 W/m2K při standardních rozměrech dle CE 1230×2180 mm) jsou zajišťovány kombinací plynem plněného pokoveného čtyřskla o celkové tloušťce 82 mm, dvoudílného, 90 mm silného dveřního křídla a tříkomorového profilu rámu s polyamidovými můstky o velikosti 35 mm a pěnovým izolačním jádrem. K tomu jsou tyto dveře vybaveny vysoce účinnými třemi rovinami těsnění s elastickými silikonovými těsněními. Díky tepelně přerušenému tříkomorovému prahu jsou dveře THERMO PORTAL ideální pro použití při tepelné sanaci i u novostaveb. Garantovanou vysokou stabilitu vnitřního klimatu i při extrémních povětrnostních podmínkách zajišťuje speciální dilatační vložka v křídle dveří.
 
Bezpečnost již v sériovém provedení
Bezpečnost je u řady THERMO PORTAL velmi důležitým prvkem. Vedle vnější hliníkové krycí vrstvy a dvou mezivrstev se tyto dveře ve standardním provedení vyrábějí s pětibodovým zajištěním, které se skládá z hlavní závory, dvou ocelových čepů a dvou kyvných závor.
Zavírání je možné dodat i ve verzi s částečným nebo plně motorovým pohonem. V takovém případě lze dveře zevnitř pohodlně otevírat pomocí tlačítka nebo dotykového spínače, zvenčí pak pomocí snímače otisků prstů, rádiového vysílače nebo dotykového čipu. Dveře je vždy možné otevřít klíčem zevnitř i zvenčí, a to i v případě výpadku proudu.
Další informace o produktech Internorm najdete na stránkách www.internorm.cz.
podle podkladů společnosti Internorm-okno