Informace výrobců, Podlahy

Novinka od KPP – podlahové krytina Wineo PURLINE 1500 – je snad dokonalá

Vezměte řepkový olej, přidejte trochu ricinového, přisypte špetku bílé křídy, vše řádně promíchejte a máte zdravou ekologickou krytinu Wineo PURLINE 1500. Obsahuje pouze přírodní suroviny. Žádný chlór či změkčovadla, má nulové emise těkavých látek, a je tedy ideální pro zdravé bydlení. Přitom je díky povrchové úpravě z bio polyuretanu ecuran vysoce odolná, tedy vhodná i pro komerční prostory.

Bio podlaha Wineo PURLINE 1500 je pravděpodobně nejekologičtější trvale elastická podlahová krytina na trhu. Uznávaný certifikát TÜV PROFiCERT potvrzuje, že je během instalace a při používání absolutně bez zápachu. Zároveň však boduje i svou extrémní odolností a širokou designovou rozmanitostí. Wineo PURLINE 1500 nestudí a je příjemná pro chůzi bosou nohou, je zdravá pro klouby díky elasticitě a má certifikovanou odolnost proti skluzu. Podlaha je „tichá“ a vytváří příjemnou akustiku a je vhodná do vlhkých prostor koupelen i kuchyní. Lze ji položit i na podlahové vytápění.

Základem extrémní odolnosti ekologické podlahy Wineo PURLINE 1500 je bio polyuretan s názvem ecuran, vysoce kvalitní kompozitní materiál, který je vyráběn převážně z rostlinných olejů, řepkového nebo ricinového, a v přírodě se vyskytujících minerálních komponent (křída). Lze v nadsázce říci, že Wineo PURLINE 1500 vydrží více než české dálnice – i po 25 000 přejezdech s 500kilogramovým nákladem při rychlosti 6 km/h se na podlaze neprojevuje žádné opotřebení. Potvrdilo to testování odbornou vysokou školou v Bielefeldu, která doporučila použití podlahy Wineo PURLINE 1500 i v lehkém průmyslu. Za vynikající odolnost (zátěžová třída 43) a paměťovou stálost (~ 0,05 mm dle EN ISO 24343-1) je v pozitivním slova smyslu zodpovědný kompozitní bio polyuretan erucan, který tvoří 0,3 mm silnou nášlapnou vrstvu. Není to tady jen pouhý krycí nátěr nášlapné vrstvy, jako u klasického PVC nebo vinylu, ale přímo plnohodnotná nášlapná vrstva.

Wineo PURLINE 1500, kolekce CHIP, dekor Terracota Dark a kolekce WOOD L, dekor Borovice PolarWineo PURLINE 1500, kolekce StoenXL, dekor MarmorWineo PURLINE 1500, kolekce Wood L, dekor Borovice Golden MixedWineo PURLINE 1500, olekce Wood L, dekor Dub Supreme Natural

Ecuran vytváří uzavřený povrch pro snadnou údržbu vodou
Díky povrchové úpravě z ecuranu je podlaha bez emisí a má celistvý, uzavřený povrch, bez ostrých hranek, ve kterých by se usazovala nečistota. Proto na její údržbu stačí čistá voda bez chemických čisticích prostředků.

Wineo PURLINE 1500 ušetří až 30 procent nákladů na čištění
Podle Institutu Pfiff pro aplikovanou techniku čištění budov u podlah Wineo PURLINE 1500 dochází až k 30% úspoře nákladů na čištění, je to tedy po celou dobu životnosti velmi ekonomická krytina. Různé testy Institutu Pfiff dokládají dále, že např. po krátké regeneraci nezůstávají otisky nábytku na krytině, potvrzují účinnou dezinfikovatelnost krytiny i to, že kontrastní látky užívané běžně v nemocnicích tuto podlahu nezbarví. Wineo PURLINE 1500 zvládá i silné působení horka např. při klimatických změnách prostoru a podle EN ISO 23999 vykazuje velmi vysokou rozměrovou a teplotní stabilitu, je odolná i proti UV záření. Především ve velmi frekventovaných prostorách, jako jsou zdravotnická zařízení, supermarkety, školy, letiště a jiné veřejné budovy, se bio podlaha Wineo PURLINE ukazuje jako velmi odolná a ekonomická.

Industriální, dřevěné, kropenatě barevné i květinové dekory
Wineo PURLINE 1500 se vyrábí v rolích, ale i jako parketové lamely, klasická a XL prkna (1500×250 mm) a také velkoformátové dlaždice (1000×500 mm). V dřevěných WOOD kolekcích jsou pak desítky možností od bělených borovic přes klasický dub až po tmavě kávový ořech, v industriálních designech kolekce STONE XL od klasického mramoru až po měděný design. Kolekce Chip zase nabízí jednobarevné, silně nebo lehce kropenaté dekory, v tlumených odstínech béžové nebo šedé až po výrazné a pestrobarevné, jako je medově hořčicová nebo červený rubín. „Tyto dekory jsou často používány v komerčních prostorách v rámci PVC produktů, takže bio podlaha Wineo PURLINE je alternativou pro zákazníky, kteří nechtějí PVC, třeba z ekologických důvodů nebo i z důvodu údržby,“ říká Milan Mrkáček z KPP, vedoucí regionálního prodeje společnosti KPP. Speciálně pro architekty byla navržena kolekce Fusion, která poskytuje škálu 16 variant šedých odstínů od světlých, přes tmavé a teplé až po příjemně chladivé. Extravagantnější provedení pak zajišťují grafické dekory flowers a ornaments, které jsou barevně napasovány k dekorům fusion.

Wineo PURLINE 1500, kolekce Wood XL, dekor Dub Queen's AmberWineo PURLINE 1500, kolekce Wood XL, dekor Dub Village BrownWineo PURLINE 1500, kolekce Wood XS, dekory Dub Island Moon a Dub GardenWineo PURLINE 1500, kolekce Wood, dekor Floating Wood Snow

Novou kolekci Wineo PURLINE 1500 dováží v rámci svého ekologického programu zdravých podlah společnost Kratochvíl parket profi.

podle podkladů společnosti KPP