Informace výrobců, Výplně otvorů

Novinka – střešní okno RotoQ nyní také v plastu

Německý koncern Roto Dach- und Solartechnologie GmbH uvádí na český trh střešní okno RotoQ v plastovém provedení. Doplňuje tak do celkového sortimentu střešních oken materiálovou variantu k dřevěnému oknu RotoQ, které bylo představeno v roce 2015.

Vícekomorový profil z PVC umožňuje nabídnout jedinečné tepelnětechnické parametry střešního okna, samozřejmě ve spojení s promyšlenou konstrukcí, nezbytnou návazností všech komponentů a dlouhou životností bez náročné údržby.

S nabízenou hodnotou vzduchové neprůzvučnosti Rw = 44 dB ve variantě akustického zasklení jednoznačně vyčnívá nad všechny srovnatelné produkty nabízené na trhu, což uvítáte nejen u frekventovaných dopravních cest, ale i v blízkosti dětských hřišť, míst s případnou produkcí hlasité hudby nebo větší koncentrací lidí (náměstí, pláže). Varianty zasklení umožňují volit útlum hluku přesně dle požadavků místa – u dvojskel máte k dispozici útlum hluku 33 a 37 dB, u trojskel 38 a 44 dB, sousedova sekačka Vás pak díky těmto hodnotám nechává chladnými. Tyto vlastnosti nabízíme při manuálním i elektrickém ovládání u plastových oken RotoQ K_P5 (bez ventilační klapky), kdy použití PVC vícekomorových profilů vykazuje lepší útlum hluku, než dřevěný plný profil.

Novinka – střešní okno RotoQ nyní také v plastuNovinka – střešní okno RotoQ nyní také v plastu

Rám a křídlo střešního okna RotoQ K je vyrobeno z PVC, vícekomorové profily jsou již z výroby opatřeny namontovanými vnitřním i vnějším zateplovacím blokem, límcem parozábrany a montážními úhelníky pro jednoduchou montáž s minimalizací chyb při jejím provádění. Dvě řady těsnění zajišťují těsnost křídla vůči rámu, správnou polohu křídla vůči rámu je možno kdykoliv upravit díky patentovanému seřiditelnému kování. Výsledkem celkového technického řešení jsou vynikající tepelně-technické hodnoty celého prvku, zejména díky jedinečným parametrům rámu střešního okna, které se sice běžně neuvádějí, ale můžete je jednoduchým způsobem poznat podle rozdílu hodnot součinitele tepelného prostupu tepla celého okna Uw a součinitele tepelného prostupu samotného zasklení Ug, kdy vzájemná vyrovnanost těchto hodnot ukazuje na vyváženost celého produktu.

Z hlediska tepelné techniky RotoQ K nabízí již v základu skvělé hodnoty součinitele prostupu tepla celého okna Uw = 1,1 W/m².K již při zasklení ve třech variantách s dvojsklem s Ug = 1,0 W/m².K pro použití v nízkoenergetických stavbách, při zasklení trojsklem se ve všech jeho variantách nabízí hodnoty umožňující použití u pasivních domů – od Uw = 0,90 W/m².K při zasklení 3C, přes Uw = 0,78 W/m².K při zasklení 3A až po Uw = 0,77 W/m².K při zasklení 3P. I v těchto případech se ukazuje výhoda použití PVC vícekomorových profilů proti plnému dřevěnému profilu křídla a rámu.

Novinka – střešní okno RotoQ nyní také v plastuNovinka – střešní okno RotoQ nyní také v plastu

Největší výhodou plastového provedení střešního okna je jeho dlouhá životnost bez nutnosti řešení údržby povrchu rámu a křídla nátěrem, to však neznamená, že střešní okno není nutno udržovat, samozřejmě je nutno zajistit lehký chod křídla vůči rámu případným promazáním nebo seřízením kování a to nejen pro dobrý pocit uživatele, ale i pro zajištění správné funkce těsnění.

Kompletní informace o novince naleznete v ceníku nebo v obecné brožuře o produktu.

RotoQ plast ceníkRotoQ plastové provedení

Roto nechalo otestovat svá střešní okna
Společnost Roto jako jediný výrobce střešních oken na světě nechala svá okna Designo i8, R8, R7, R6, R4 a RotoQ otestovat podle přísných kritérií německého Sentinel Haus Institutu. A výsledky testů potvrzují, že tyto produkty prokazatelně mají nízké emise škodlivin a že jsou zdravotně nezávadné. Jsou to tedy střešní okna, která zvyšují pohodu kupujících a zajišťují pod střechou zdravé klima pro bydlení.

podle podkladů společnosti Roto střešní okna