Informace výrobců

Novinky společnosti Hörmann pro rok 2019

Letošní rok zahájili evropští stavebníci tradičním veletrhem BAU v německém Mnichově. Nechyběla na něm pochopitelně ani společnost Hörmann, která zde představila řadu novinek, mezi nimiž bylo několik technologických unikátů. Od roku 2016 nabízí Hörmann na českém trhu širokou škálu dřevěných interiérových dveří. Ty si získaly mezi tuzemskými zákazníky velkou oblibu, a proto jistě ocení i aktuální rozšíření nabídky, které jim poskytne další možnosti, díky kterým mohou vybavení interiéru domu či bytu přizpůsobit svým praktickým a estetickým požadavkům.

Dveře v duchu retro i moderny
Velmi žádaná řada interiérových dveří ConceptLine se rozšiřuje o sérii povrchů imitujících plátno, navržených v módním retro stylu. V moderní bytové architektuře má stále své místo také využití skleněných prvků. Proto společnost Hörmann přichází s nabídkou celoskleněných dveří, které se perfektně hodí právě ke kombinaci s dveřmi ConceptLine. Inovací se dočkalo i kování pro celoskleněné dveře. Novinkou je i posuvná lišta, která se hodí jak k dřevěným, tak celoskleněným dveřím.

Ukázka interiérových dveří z nové řady Montana

Na požadavek dveří v retro stylu reaguje nová řada interiérových dveří Montana, zahrnující několik produktů, které se výborně hodí do rekonstruovaných interiérů stejně jako do interiérů nových v rustikálním stylu. Naprostou novinkou je pak odstín „Taupe“, který nabízí nenápadnou eleganci a luxus. Rozšíření motivů se dočkal rovněž povrch Groove s hlubokými drážkami a také barevná řada povrchu Duradecor (o odstín „kartáčovaná bílá“).

Letošní rok přináší v segmentu interiérových dveří také několik zajímavých technologických novinek, například nový rádius u obložek v podobě kovové závěsné kapsy nebo klima dveře o šířce 40 mm se zvukovým útlumem 27 dB.

Řada interiérových dveří ConceptLine s povrchem imitujících plátnoConceptLine Ultramat v nové barvě Taupe v bezfalcovém provedení, se zapuštěnou rozetou

Garáže v unikátním potisku
Významnou součást sortimentu společnosti Hörmann tvoří garážová vrata. Letošní rok přináší i tady mnoho nových produktů. Především je to světová novinka – digitální tisk Duragrain. Jedná se o 24 nových dekorů, které jsou natištěny na lamelu zcela novou a jedinečnou technologií digitálního tisku. Vedle nových designových možností garantuje výrobce také velmi dlouhou stálost barev.

Duragrain. 24 nových dekorů natištěných na lamelu technologií digitálního tiskuGarážová vrata potištěná digitálně systémem Duragrain

Na veletrhu BAU 2019 byla představena sekční garážová vrata ART 42 složená z hliníkových rámů, které lze volitelně vyplnit různým typem prosklení nebo tahokovem a které mohou být s přerušeným tepelným mostem.

Další letošní premiérou v tomto segmentu je nový typ dvoukřídlých vrat DFT 42, který ve spojení s motorem zůstává díky zajišťovacímu mechanismu pevně uzamčený i ve spodní části vratového křídla. Nabídka zákaznicky oblíbených sekčních garážových vrat řady LPU 42 je obohacena o lakované kování v barvě RAL 9002 a dvojité kladky pro tichý a vyrovnaný chod vrat.

Sekční garážová vrata ART 42 složená z hliníkových rámů, které lze volitelně vyplnit různým typem prosklení nebo tahokovem

Protipožární novinky
Nejdůležitější novinku v segmentu produktů pro průmysl a logistiku představuje protipožární závěs FlexFire, který lze použít do otvorů o šíři až 5 metrů. Tloušťka závěsu je 0,5 cm a má požární klasifikaci E30, E60, E90 a E120. Textilní požární uzávěry jsou stále žádanější pro moderní i rekonstruované objekty, zejména pro svou prostorovou nenáročnost.

Textilní protipožární závěs FlexFire,

Společnost Hörmann se zaměřuje také na technologie a zařízení pro příjezdové a parkovací plochy. Z této skupiny je i ochranný sloupek PILOMAT, vhodný pro místa s volným příjezdem k objektům. Díky nouzové funkci EFO (Emergency Fast Operation) se zasunuté sloupky, silniční bariéry, výsuvné závory a hroty prahů bleskově vysunou během pouhé 1,5 vteřiny a poskytnou rychlou ochranu v nouzových situacích. PILOMAT poskytuje vysokou frekvenci až 2000 cyklů za den.

podle podkladů společnosti Hörmann