Informace výrobců, Knihy

Nový katalog HPI-CZ představuje inovace v oblasti stavebního příslušenství

Společnost HPI-CZ vydala nový katalog s ceníkem. Představuje mnoho novinek z oblasti stavebního příslušenství, například inovace pro oblast fasádních profilů a profilů pro vnitřní omítky. Nabídku v oblasti příslušenství pro střešní konstrukce rozšiřuje nová univerzální těsnicí manžeta, protisněhové háky QUICK-STOPP nebo větrací pás ROLL-FIX® premium. Při montáži teras lze nově využít modulární terče Arkimede.

Nový katalog HPI-CZOdolnost rohových profilů
Mimořádně silnou povrchovou ochranou disponují nové rohové profily pro vnitřní omítky Standard: Jsou potažené kovovým povlakem Magnelis®, jehož odolnost vůči korozi je až desetkrát vyšší než u galvanického zinkování. Jednou z výhod Magnelisu® je ochranná samoopravná vrstva, kdy odkrytým řezům povlak poskytuje ochranu v podobě tenkého filmu na bázi zinku s hořčíkem, jenž zabraňuje vzniku korozní reakce.

Profil rohový Standard s kulatou hlavou a Profil rohový Standard s ostrou hlavou jsou shodně dostupné ve třech různých délkách (250 cm, 270 cm a 300 cm).

Nová těsnicí manžeta
Nová univerzální těsnicí manžeta slouží k zajištění oboustranně vzduchotěsného a vodotěsného prostupu podstřešní difuzní membránou. Výhodou nového řešení je úplná absence lepení, spoj je mechanický – do membrány stačí jen vyříznout otvor a manžetu nasadit. Realizace prostupu je jednoduchá a rychlá, řešení je dlouhodobě spolehlivé. Manžeta je určena pro průměr prostupu 100–150 mm, přičemž potřebná velikost se snadno vyřízne podle linek naznačených na povrchu.

Vysoce odolný větrací pás hřebene ROLL-FIX® premium
Díky speciální robustní kanálové konstrukci nabízí univerzální samolepicí větrací pás ROLL-FIX® premium mimořádnou ventilační schopnost a průřez větrání 140 cm²/m. Zároveň ale velmi dobře chrání před průnikem hnaného deště a sněhu do konstrukce. ROLL-FIX® premium navíc disponuje díky celohliníkovému provedení nadstandardní odolností a tím pádem také dlouhou životností. Teplotní odolnost se pohybuje od –40 až do +80 °C.

Protisněhový hák QUICK-STOPP
Univerzální protisněhový hák QUICK-STOPP je optimální volbou při dodatečné montáži proti-sněhové ochrany střechy. Toto patentované řešení lze využít na většině skládaných krytin. Instalace je jednoduchá – hák QUICK-STOPP se jen nasadí na spodní hranu tašky, jeho vypadnutí brání speciální zarážka. QUICK-STOPP je v nabídce v pěti základních barvách (červená, červeno-hnědá, hnědá, antracit a černá).

Modulární terasové terče připomínají stavebnici
Modulární terasové terče Arkimede jsou robustní polypropylenové podstavce, které konstrukci zahradní či střešní terasy vyzvednou do potřebné výšky, takže ji neohrožuje vlhko a dobře větrá, navíc pod ní mohou vést nejrůznější rozvody. Jednotlivé terasové terče poskládáte a zase rozeberete jako stavebnici, přesto výborně odolávají namáhání zatížením, ale i nepříznivým vlivům venkovního prostředí, včetně prudkých změn teplot a UV záření. Základní modul terče Arkimede umožňuje nastavení výšky 35–60 mm, prodloužit jej lze až do maximální výšky 500 mm pomocí dalších dvou dílů ze systému (25 a 50 mm), které lze dle potřeb kombinovat. Široká hlava základního modulu terče dodává konstrukci vysokou stabilitu, integrované mezerníky, tzv. křidélka, vymezují při použití samonosných dlaždic přesnou spáru širokou 4 mm. Při vylomení křidélek mohou terče sloužit i pro fixaci nosných profilů pro dřevo.

Výrobky z nového katalogu 2018 lze objednat u obchodních partnerů HPI-CZ, případně na webu firmy HPI-CZ. Více o těchto a dalších novinkách najdete na www.hpi.cz.

podle podkladů společnosti HPI-CZ