Informace výrobců

Oceněný komínový systém Schiedel s integrovanou krbovou vložkou Kingfire Rondo S a Kingfire Lineare nově i na českém trhu

V loňském roce získaly dva produkty předního výrobce komínových systémů Schiedel prestižní ocenění Red Dot Award. Komínový modul s integrovanou krbovou vložkou Kingfire Lineare a Rondo získal hlavní cenu v kategorii Produktový design od 41členné poroty složené z nezávislých novinářů, designérů a univerzitních profesorů. Dnes je možné tyto produkty nově koupit i na českém trhu.

„Produkty Kingfire korporace Schiedel patří nejen technicky, ale i designově k naprosté špičce. Náš trh se v posledních letech proměňuje a důraz na kvalitu a estetický vzhled je kladen i u nás,“ komentuje představení novinky technický ředitel Schiedlu Ing. Karel Vrba.

Instalace komínové vložky s integrovaným krbem Kingfire Parata se provádí pomocí jeřábuNasazení komínu na komínovou patu

Po položení komínového modulu stačí celý systém přichytit k podkladu a je téměř hotovo

Ukládání komínu pomocí jeřábuFinální úprava zakončení komína

Komín a kamna v dokonalém souladu s minimálními nároky na prostor
V současnosti je nátlak na cenu nemovitosti a úspory velký, a proto se zmenšuje i zastavěná plocha. Ostatně dům navržený s ohledem na úspory ušetří budoucím majitelům spoustu starostí. Menší nároky na údržbu a úklid, více času na koníčky, menší spotřebu při chodu a menší prvotní investici. Kvalita dostává přednost kvantitou. Novinky Kingfire zajistí exkluzivitu posezení u domácího krbu i těm, kteří z důvodu menší zastavěné plochy museli dříve vypustit krb úplně.

Vše v jednom zrychlí výstavbu a ušetří čas při hledání dodavatelů
Modely Kingfire navíc ušetří drahocenný čas při výstavbě i při hledání dodavatelů. Jsou to monolity, které se vyrábí na míru přímo v továrně a instalace je prováděna pomocí jeřábu. Odpadají tak konstrukční chyby, kterých je možné se dopustit, pokud stavebníci používají různě svépomocně postavené komíny. Není výjimkou, že lidé ve snaze ušetřit každou korunu tlačí stavebníky do různých kaskadérských kousků. Špatně řešený komín se však může pro celou stavbu stát osudným. Ostatně požáry, které vzniknou v důsledku konstrukčních chyb, bohužel u nás nepatří k ojedinělým.

Modulový komínový systém oslní na první pohled krbovou vložkou na kusové dřevo, která zabírá minimum místa, je skvěle obsluhovatelná a navíc produkuje velmi málo zplodin.

podle podkladů společnosti Schiedel