Informace výrobců

Odvodňovací systém MEA EN2000 se uplatnil při rekonstrukci komunikace v Lahošti

Obec Lahošť nedaleko Teplic má dvě zajímavosti – obří pramen a při jeho úpravách počátkem 19. století nalezený významný bronzový poklad. Při rekonstrukci chodníků, povrchu vozovky a kanalizace neměli dělníci na podzim roku 2017 takové štěstí. Další poklad nalezen nebyl, ale snad jim to vynahradila jednodušší práce s moderními liniovými odvodňovacími systémy.

Pro rekonstrukci dešťové kanalizace a odvodnění ulice bylo z důvodů úspor a malých spádů provedeno odvodnění systémem MEA EN2000 s podélným spádem. Povrchové odvodňovací žlaby nahradily kanalizační vpusti, přípojky a hluboké výkopové práce. MEA EN2000 je polymerbetonový žlab s litinovou ochrannou hranou a těsnicí drážkou pro zatížení až F900 kN, v tomto případě byly instalovány litinové rošty D400 kN. Vysoká únosnost je možná díky podkladovým litinovým roštům a zabudování dle požadavků na jednotlivé třídy zatížení. Nízká hmotnost polymerbetonu v porovnání s betonem umožňuje instalaci bez nutnosti použití těžké mechanizace.
Více o polymerbetonovém žlabu MEA EN2000 najdete zde.

Odvodňovací systém MEA EN2000 se uplatnil při rekonstrukci komunikace v LahoštiOdvodňovací systém MEA EN2000 se uplatnil při rekonstrukci komunikace v Lahošti

podle podkladů společnosti MEA Water Management