Informace výrobců, Střechy

Okapový systém Lindab Rainline s inovovanými detaily

Lindab, výrobce a prodejce střech z prvotřídní švédské oceli, stále inovuje systém Lindab Rainline, který je po léta jedničkou na českém trhu s okapy. Nyní prošel inovací žlabový hák s příchytným jazýčkem, do něhož se okapy upevňují. Díky tomu je okap celkově pevnější, snadněji se montuje a lépe vypadá. 

„Tento typ háku jsme upravili, aby montáž okapů byla ještě snazší. Právě drobnosti u jednotlivých prvků okapového systému jsou často rozhodující pro bezvadnou funkčnost, minimální údržbu a dlouhou životnost. Proto se snažíme Lindab Rainline v detailech neustále inovovat,“ vysvětluje Marek Dítě, produktový manažer Rainline v oblasti Stavební komponenty firmy Lindab, s. r. o.

Inovovaný žlabový hák systému Lindab Rainline

Pro větší pevnost je nyní spodní část háku profilovaná. Aby se lépe montoval, zvětšil Lindab rozteč mezi jednotlivými kotvicími otvory. Přední plechová spona pro upevnění žlabu je nyní osazena z přední části háku, což eliminuje zvedání žlabu při instalaci. Osazení do šňůrky usnadňuje označení středu háku. Ty, kdo si potrpí na estetickou vytříbenost, potěší nýt pro upevnění plechové spony, který je nyní v barvě háků. Barevný sortiment okapového systému Lindab Rainline je přitom velmi široký: vybírat si je možné z mnoha barevných odstínů od antické bílé přes cihlově červenou až po hnědou a černou.

Informace o produktech Lindab a okapovém systému Rainline najdete na www.lindab.cz, www.lindabstrechy.cz nebo www.okapyprovas.cz.

podle podkladů firmy Lindab, s. r. o.

Okapový systém Lindab Rainline