Informace výrobců, Střechy

Okapový zachycovač listí od HPI-CZ

Před nadcházející zimou a prvním sněhem je vhodné mimo jiné zkontrolovat i okap, zda není ucpaný listím, které by mohlo způsobit komplikace při zamrznutí a následném tání sněhu. Kdo si chce odpustit horolezecký výstup na střechu k okapu, může okap ochránit zachycovačem listí, šikovným pomocníkem od společnosti HPI-CZ. 
Co může ucpaný okapový svod způsobit zejména při vydatných deštích či při nadcházejících sněhových nadílkách, je zřejmé – zatékání do domu a mokré stropy, opadanou omítku, plísně atd.
Polyethylenová mřížka vytvoří nad žlabem obloukový kryt, který padající listí zachytí a vítr je pak přirozeně odfoukne. Okapový zachycovač listí od společnosti HPI-CZ je dodáván ve dvoumetrové roli a ve dvou šířkách 180 a 280 mm. Po rozbalení role se zachycovač nechá chvíli odpočinout, aby získal svůj přirozený tvar. Poté se vloží do okapu, přičemž jeho kovové úchytky musí být umístěny na horní části okapu. Následně se kovové úchytky přes hranu okapu ohnou a pevně přitáhnou kleštěmi. Montáž je tedy velmi jednoduchá. Výrobce pamatuje i na estetický dojem, proto jsou oba rozměry v nabídce ve dvou barvách, hnědé a přírodní světle šedé.
Více informací o produktech HPI najdete na www.hpi-cz.eu. Informace o zvýhodněné nabídce zachycovače listí v rámci projektu „TEST THE BEST“, která platí do konce ledna 2014 najdete na www.testthebest.cz.
podle podkladů firmy HPI-CZ