Informace výrobců, Výplně otvorů

Okna FAKRO typu F do plochých střech

Společnost FAKRO, výrobce střešních oken, nabízí okna typu F speciálně konstruovaná pro použití do plochých střech. Okno typu F získalo ocenění Zlatá taška v soutěži pořádané v rámci veletrhu Střechy Praha 2016.

Okno typu F získalo ocenění Zlatá taška Okna FAKRO typu F do plochých střech

Okno typu F (D_F) prosvětluje přirozeným světlem místnosti pod plochou střechou, přináší možnost větrání a má velmi dobré termoizolační parametry. Je vybaveno plochým zasklením, které využívá technologii vlepování skla. Díky speciálně konstruovaným profilům křídla a rámu nabízejí tato okna až o 16 % větší plochu prosklení než nabízená konkurenční řešení. Zasklení v oknech typu F jsou standardně vybavena vnitřním laminovaným sklem s bezpečnostní třídou P2A (dle EN 356). Okna D_F lze vyrobit rovněž v atypických rozměrech v rozsahu 60×60 až 120×220 cm. Optimalizovaná konstrukce okna je přizpůsobená pro montáž vnitřních (zatemňující rolety) i vnějších doplňků (stínicí markýzy).

Okno může být osazeno na 15cm nástavci, který umožňuje zvýšit rovinu okna, což se hodí například pro použití v zatravněné zelené střeše. Speciální přítlačné profily rámu ulehčují provedení těsného spojení okna do plochých střech se střešní krytinou.

Okna typu F jsou k dispozici ve třech verzích: s elektrickým ovládáním (DEF), s manuálním ovládáním (DMF) a neotevíratelné (DXF). U oken DEF je motorová jednotka díky umístění v křídle (okno DEF) chráněna před negativními dopady kondenzace, což zvyšuje její bezporuchovost.

Okna FAKRO typu F do plochých střechOkna FAKRO typu F do plochých střechOkna FAKRO typu F do plochých střech

V nabídce je rovněž verze výlezového okna do ploché střechy (DRF). Některé typy oken typu F lze vyrobit rovněž ve verzi Secure se zvýšenou odolností vůči vloupání. V nabídce je rovněž okno DXW WalkOn, které je vybaveno zasklením s pochozím sklem, a je tudíž vhodné pro použití na střešní terasy.

Okno D_F může být vybaveno energeticky úsporným zasklením DU6 se součinitelem prostupu tepla celého okna Uw = 0,88 W/m².K dle EN 12567-2. Dostupná jsou rovněž okna s pasivním zasklením DU8. Součinitel prostupu tepla pro celé okno D_F DU8 je Uw = 0,76 W/m².K dle EN 12567-2. Tato okna lze proto použít v nízkoenergetických a pasivních budovách. Okna D_F jsou registrována v dotačním programu Nová Zelená úsporám.

podle podkladů firmy FAKRO CZECH, s. r. o.