Informace výrobců, Výplně otvorů

Osmikomorové okno PASIV – HL SGG SWS – ideální řešení pro nízkoenergetické a pasivní domy

Nároky na tepelnou ochranu budov stále narůstají. Společnost Slovaktual je jedním z mála výrobců, jenž nabízí plastová okna určená pro nízkoenergetické a pasivní domy. Jeho poslední novinka, osmikomorové okno PASIV – HL SGG SWS s hranatými liniemi, vyhovuje svými tepelněizolačními parametry pro výstavbu pasivních domů.
Toto okno zaujme nejen svými vlastnostmi, ale také designem. Jednoduchá a čistá elegance hranatých linií mu dá vyznít jak v případě klasicky pojatých rodinných domů, moderních architektonických projektů, tak i stavební avantgardy.
 
Trojsklo a teplý rámeček SGG Swisspacer V
Osmikomorové okno Slovaktual PASIV – HL SGG SWS je vybaveno třemi těsnicími rovinami se systémem středového dorazového těsnění. Trojsklo 4-16-4-16-4 (Ug = 0,6 W/m².K) s teplým rámečkem SGG Swisspacer V poskytuje vynikající tepelněizolační vlastnosti. Součinitel prostupu tepla celým oknem Uw činí pouze 0,7 W/m².K. Stavební hloubka nutná pro zabudování okna do zdiva je 85 mm a profilový systém umožňuje zasklení okna do rámu až do tloušťky 61 mm, což dále umožňuje dokonce i použití skla 4-18-4-
-18-4 se součinitelem prostupu tepla sklem Ug = 0,5 W/m².K.
Ve srovnání se standardním pětikomorovým plastovým oknem s dvojsklem, například Slovaktual Standard-OL s Uw = 1,2 W/m².K, poskytne osmikomorové okno Slovaktual PASIV – HL SGG SWS až 40% úsporu v tepelné izolaci. K dalším úsporám energie přispívá teplý vnitřní rámeček SGG Swisspacer V, neboť se díky němu dále snižuje prostup tepla oknem i rámem. Protože současně napomáhá zvyšovat povrchovou teplotu na vnitřní straně izolačního skla, redukuje rosení skel.
 
Osmikomorové okno PASIV – HL SGG SWS Osmikomorové okno PASIV – HL SGG SWS
 
Vlepované sklo a středové dorazové těsnění
Skleněná výplň je v oknech vlepena po celém obvodě do rámu křídla. Jedná se o špičkovou technologii, která se používá v automobilovém, loďařském či v leteckém průmyslu. Díky tomu jsou okna lehčí a bezpečnější, navíc tento systém dokáže zlepšit tepelněizolační vlastnosti okna až o 10 %. Spolu s tím okno propustí do interiéru méně hluku a snižuje se i rosení skla na okrajích.
Protože tabuli skla nelze vymáčknout z křídla ven, a to ani v případě vypáčení zasklívací lišty, zvyšuje se odolnost okna proti vloupání. I pokud se sklo rozbije, je jeho výměna snadná a nedochází k poškození těsnění, což u jiných systémů nejde vždy zaručit.
Středové dorazové těsnění poskytuje uživatelům další výhody. Napomáhá zlepšovat tepelněizolační a zvukověizolační vlastnosti a zvyšuje odolnost okna proti nežádoucímu vniknutí, protože vytváří účinnou překážku zabraňující vyplanžetování nebo vyhmatání kování/zámků.
Více informací naleznete na www.slovaktual.sk/cs.
podle podkladů společnosti Slovaktual