Informace výrobců, Střechy

Ozdobný kohout na hřebeni zvýrazní a zkrášlí střechu s krytinou KM BETA

Kohout je již od nepaměti vnímán jako ochránce domu, symbol odvahy a ostražitosti. Naši předkové dokonce věřili, že svým kokrháním rozhání zlé síly. Moderní kohout od společnosti KM Beta ale nesedí v kurníku, nýbrž sleduje dění okolo domu z výšky. Je totiž určen pro ozdobení a zvýraznění střechy s krytinou KM Beta a patří mezi tzv. okrasné hřebenové prvky.
Ozdobné střešní prvky KM BetaNový prvek ve tvaru kohouta pochází, stejně jako další hřebenové prvky KM Beta, z dílny akademické sochařky Karolíny Šimčíkové. Ozdobný kohout, i stávající prvky – elegantní věžička a pár zamilovaných hrdliček, jsou součástí střešního systému největšího českého výrobce betonové střešní krytiny, vápenopískových cihel a páleného zdiva, společnosti KM Beta, a. s.
Kohout, věžička i pár hrdliček jsou v nabídce v celkem pěti atraktivních barevných provedeních – cihlová, višňová, hnědá, černá, šedá. Ozdobné hřebenové prvky jsou v prodeji samostatně se speciálně upraveným hřebenáčem a kotvícími prvky. Tak je možné kombinovat i rozdílnou barvu střechy a okrasného prvku.
Ozdobit střechu je možné také hřebenovými ucpávkami KM Beta s motivem „slunce“ nebo „hrozen“. Tyto prvky, sloužící k ukončení hřebene, lze zakoupit v barvě základních tašek a betonových doplňků KM Beta, takže budou s novou střechou dokonale ladit. Slunce i hrozen nabízí společnost KM Beta v cihlové, višňové, hnědé a černé, případně v šedé barvě, na přání i v dalších, méně obvyklých odstínech. Moderní výrobní technologie společnosti KM Beta umožňuje vykopírovat sebemenší detaily, takže jsou ozdobné prvky KM Beta opravdovým zkrášlením domu.
Třetí možností ozdobení střechy jsou speciální koncové hřebenáče. Kromě hladké varianty totiž KM Beta nabízí také ozdobné varianty „vítr“ a „lev“. Více informací o střešním systému KM BETA na www.kmbeta.cz.
tisková zpráva společnosti KM Beta
Ozdobný kohout KM Beta