Informace výrobců, Střechy

Pátá stěna domu aneb Jak důležitý je vzhled střechy

Slunečné dny na začátku podzimu nabízí poslední možnost pro opravu a výměnu střešní krytiny. Výběr střechy ovlivňuje jak estetický vzhled domu, tak jeho fungování. Ideální volbou pro širokou škálu typů objektů, tvarů střechy, klimatických podmínek i pro specifické estetické požadavky majitelů je krytina od největšího českého výrobce betonové krytiny, vápenopískových a pálených zdicích prvků společnosti KM Beta. Bohatý výběr, kvalitní zpracování a velká odolnost jsou zárukou toho, že vaše střecha vydrží dlouhé roky.

Střecha je velmi citlivé místo. Jelikož je to složená konstrukce, je mnoho možností, kde se dá pokazit. Zatímco při novostavbách je vše v rukou projektanta, případně záleží na vkusu či preferencích investora, u rekonstrukcí je potřeba nejprve posoudit kvalitu a únosnost krovu. Ačkoliv by základními vlastnosti každé kvalitní střešní tašky měly být odolnost proti nepřízním počasí a výborná izolace, v poslední době se čím dál více upřednostňuje také vzhled krytiny, a tedy i celkový design střechy. I proto se ostatně o střeše mluví jako o páté stěně domu, právě ona totiž dotváří celkový vzhled stavby.

KM BetaKM BetaKM Beta

Na designové trendy reaguje i společnost KM Beta svojí betonovou taškou KMB Rota, která je ideální volbou pro designově vytříbenou střechu. Krytina vyznačující se hladkým a rovným povrchem, který upoutá na první pohled, představuje zatím poslední novinku v sortimentu společnosti. Vyrábí se z jemnozrnného probarveného betonu, svrchní vrstva je pak ošetřena speciálním akrylátovým nástřikem, který lépe odolává nepřízním počasí.

KMB Rota zajistí elegantní řešení střechy, lze ji tedy považovat za moderní alternativu ke klasickým taškám společnosti KM Beta. Na rozdíl od nich se vyrábí pouze v černé barvě v lesklém provedení Briliant. Elegantní tvar pak naplno vynikne především u staveb vyznačujících se hladkou jednoduchou linií. Důmyslné profilování rubové strany tašky zajišťuje vysokou pevnost i při prodlouženém, plochém tvaru krytiny. Díky tomu se samotná pokládka značně urychlí, na jeden metr čtvereční střechy je totiž potřeba jen osm kusů tašky KMB Rota.

Další informace o produktech KM Beta najdete na www.kmbeta.cz.

podle podkladů společnosti KM Beta