Informace výrobců

PERI slaví 25 let v České republice

Před rokem 1989 byly systémy PERI nasazeny pouze na několika málo projektech, kde si stavební společnosti pořídily bednění prostřednictvím devizových nákupů přes podniky zahraničního obchodu, ale v podstatě zde PERI téměř nikdo neznal a nepoužíval.

V roce 1992 byla v České republice založena dceřiná společnost. V průběhu následujících let se firma na českých stavbách postupně stále více prosazovala. Zákazníci zjistili, že zdánlivě o něco vyšší pořizovací cena není pro rentabilitu stavby to nejpodstatnější. Mnohem důležitější je jednoduchá manipulace, univerzálnost a v neposlední řadě kvalitní zákaznický servis.

Společnost vybudovala své sídlo se skladovou plochou v Jesenici a postupně otevřela další nájemní sklad v Prostějově a technické kanceláře ve Zlíně, Ostravě a Brně a někdy na přelomu tisíciletí se vypracovala mezi lídry na zdejším trhu a tuto výsadní pozici si drží dodnes. S více než 1200 aktivních zákazníků patří k těm nejúspěšnějším v rámci celé mezinárodní skupiny. Celková plocha skladů v České republice je již téměř 70 000 m² a denně je odbaveno cca 100 nákladních vozidel. V roce 2016 prošlo skladem 260 tisíc ks příhradových nosníků GT 24, což zhruba odpovídá vzdálenosti z Prahy do Lucemburska.

Zaměstnanci PERI spolu se zákazníky a rodinnými příslušníky oslavili 25. výročí v areálu společnosti v Jesenici u Prahy 1. června 2017. Na své si přišli i malí návštěvníci, kteří se s nadšením pustili do montáže bednění z malých komponentů systému DUO. V popředí zájmu všech byl sjezd na visutém laně, které bylo zavěšeno na novém systému lešení PERI UP Easy. Celá oslava byla zakončena vystoupením známých hudebních skupin a nechyběl ani speciální dárek pro každého účastníka ve formě Igráčka PERI.

tisková zpráva

PERI slaví 25 let v České republice PERI slaví 25 let v České republice PERI slaví 25 let v České republice PERI slaví 25 let v České republice PERI slaví 25 let v České republice PERI slaví 25 let v České republice