Informace výrobců

Plastová okna Schüco LivIng Alu Inside získala certifikát pro pasivní domy od Passivhaus Institut

Pasivní domy spotřebují zhruba o 90 % méně tepla než konvenční budovy. V porovnání s průměrnou novostavbou je tento údaj rovněž významný, spotřeba energií je nižší o více než 75 %. Pro dosažení těchto hodnot je nutná promyšlená koncepce stavby a samozřejmě úsporné stavební prvky, mezi které patří i vhodné okenní systémy. Takovými jsou okna Schüco LivIng Alu Inside z PVC-U, která po provedení kompletních srovnávacích výpočtů obdržela od německého Institutu pasivních domů v Darmstadtu certifikát, že splňují hodnoty tepelné izolace pro pasivní domy.

Okenní systém Schüco LivIng Alu Inside s patentovanou technologií hliníkových pásků a přídavných izolačních bloků vyhovuje požadavkům na pasivní dům podle testu Dr. Feista (Uf = 0,79 W/m².K)Passivhaus Institut

Patentovaná technologie hliníkových pásků dodává plastovým oknům stabilitu
Schüco LivIng Alu Inside je systém plastových profilů bez ocelové výztuhy s nejlepší tepelnou izolací. Základ tvoří patentovaná technologie hliníkových spojovacích pásků, které jsou z nekonečného hliníkového pásu extrudovány do plastových profilů. Dodávají celé konstrukci stabilitu, která se pak prakticky rovná profilům s ocelovou výztuhou. S tímto vysoce tepelněizolačním plastovým systémem lze realizovat levnou průmyslovou výrobu oken bez použití oceli na úrovni pasivního domu, jak dokládá obdržený certifikát. Před svařováním mohou být hliníkové pásky odfrézovány jednoduše a rychle pomocí frézy. Odpadá tím časově náročné upevňování šrouby jako v případě ocelové výztuhy. Všechny ostatní výrobní kroky jsou prováděny obvyklým způsobem a za použití konvenčních výrobních zařízení. Chybějící ocelová výztuž rovněž pozitivně ovlivňuje montáž, protože komponenty jsou výrazně lehčí, a proto se s nimi snáze manipuluje. Vzhledem k tomu, že konstrukce Schüco LivIng Alu Inside je součástí platformy Schüco LivIng, mohou profily výrobci kombinovat a využívat velké množství identických doplňků včetně hliníkových krycích lišt.

Těsnění EPDM garantuje skvělou těsnost oken po celou dobu životnosti
Potřebných hodnot dosahuje Schüco LivIng Alu Inside i díky svařovatelnému těsnění EPDM pro okenní a dveřní systémy, které ve spolupráci se společností Semperit vyvinulo Schüco. Patentované těsnění EPDM je dlouhodobě vysoce odolné vůči klimatickým vlivům, vyznačuje se vynikající tvarovou pamětí a garantuje skvělou těsnost oken po celou dobu životnosti, a to i v kritických rohových partiích. Kromě dokonalého těsnicího účinku, zvýšené vodotěsnosti systému a estetického provedení bez přerušení po celém obvodu je jeho výhodou odolnost vůči UV záření i stabilita v extrémních klimatických podmínkách, pružnost i po svaření si zachovává při teplotách od –40 do +120 °C, takže je vhodné pro použití ve všech typech budov a ve všech klimatických zónách.

Sortiment hliníkových krycích lišt Schüco LivIng může být navržen v celé řadě barev a tvarů rámuOkenní systém Schüco LivIng Alu Inside bez použití oceli s patentovanou technologií hliníkových pásků dosahuje vynikajících hodnot tepelné izolace (Uf = 0,87 W/m².K)

Okenní systém Schüco LivIng Alu Inside nemá žádné tepelné mosty
Sedmikomorová konstrukce profilu, vynechání ocelových výztuh a specifické umístění hliníkových pásků znamená, že okenní systém Schüco LivIng Alu Inside nemá žádné tepelné mosty. Toho je dosaženo zásluhou materiálu uvnitř profilového systému – vysoce jakostní hliníkové slitině, která díky svému leštěnému povrchu odráží až 90 % tepelného záření. Systém středního těsnění se třemi stupni odvodu vody, optimální rozložení komor a další velkoobjemové izolační zóny pro umístění izolačních bloků Neopor® zajišťují dosažení vynikajících hodnot tepelné izolace (Uf = 0,87 W/m².K). Požadavkům na pasivní dům pak podle testu Dr. Feista vyhovuje systém Schüco LivIng Alu Inside za použití dalších bloků Neopor®, díky kterým dosahuje hodnoty dokonce Uf = 0,79 W/m².K. Optimalizovaná geometrie drážek okenního rámu umožňuje použití technologie přídavného lepidla.

Edward Lowes (uprostřed) z Institutu pasivních domů (Passivhaus Institut) předává certifikát Markusi Herbstovi (vpravo), mluvčímu výkonného vedení společnosti Schüco Polymer Technologies KG, a Christianu Fischerovi (vlevo), vedoucímu technologického oddělení společnosti Schüco Polymer Technologies KG

Okenní systém Schüco LivIng Alu Inside je dostupný nejen v základní šedé barvě, ale aplikovány mohou být i různě barevné venkovní krycí lišty Schüco TopAlu, metalické barvy Schüco AutomotiveFinish nebo široké portfolio PVC fólií Schüco UnlimitedFinish. Úsporná okna v rámech profilového systému Schüco LivIng Alu Inside jsou 100% recyklovatelná.

Pro více informací navštivte www.schueco.cz.

podle podkladů společnosti Schüco CZ