Informace výrobců, Střechy

Plechové střešní krytiny Satjam – novinky

Po roce jsme opět oslovili významné dodavatele skládaných plechových střešních krytin a požádali je o stručný přehled novinek v jejich portfoliu, aktuální přehled produktů a popis povrchových úprav, kterými své produkty opatřují.

Střešní krytina Satjam Šindel
Novinka Satjam Šindel je nová maloformátová střešní krytina. Jako výrobní surovina je využíván vysoce jakostní ocelový pozinkovaný plech. Povrchová úprava může byt ve dvou variantách provedení – Satpur a Purmat®.

Satjam Šindel

Střešní krytina Satjam Trend
Při vývoji nové krytiny Satjam Trend se Satjam držel hesla V jednoduchosti je síla. Nová krytina vychází z tradičního vzhledu střešních krytin. Satjam Trend je ekonomické řešení pro střechy rodinných domů, přitom si stále drží svůj vysoký standard kvality. Materiálem je žárově pozinkovaný ocelový plech tloušťky 0,5 mm. Jako povrchová úprava je zvolen materiál polyestersat 25 μm, na výběr je 24 barevných variant. Tato střešní krytina dokáže dobře odolávat působení vnějších vlivů a nic neztrácí na své eleganci ani na odolnosti a kvalitě. Nechybí ani odvodňovací drážka Soft Line, která zabraňuje vzlínání vlhkosti pod střešní krytinou.

Satjam Trend

Nová povrchová úprava PUREXTM
Střešní krytina je vybíraná na základě několika rozdílných parametrů. Životnost a odolnost krytiny patří mezi ty nejdůležitější. Satjam rozšířil svou nabídku o další typ povrchové úpravy a poskytuje na ni čtyřicetiletou záruku. PUREX™ je povrchová úprava dodávaná společností SAAB, uznávaným specialistou na inovativní ocelové výrobky. Povrchová úprava PUREXTM je nabízena pro tyto druhy střešních krytin z nabídky Satjam – Roof Classic, Grande Plus a Rapid, a to v barevném provedení hnědá RAL 8017, černá RR033 nebo grafitová šeď RR023.

Povrchové úpravy Satjam
Element
– Základní řada povrchových úprav. Povrchové úpravy FeZn a PE15 (polyestersat 15 μm) jsou určeny pro konstrukce s nízkými nároky na ochranu před působením vlivů okolního prostředí, zejména v interiérech. Povrchová úprava AlZn přináší vyšší stupeň ochrany a je používaná zejména tam, kde nejsou kladeny požadavky na barevnost povrchu.

Efekt – Tato řada povrchových úprav je určena pro použití v exteriérech i interiérech s běžnými požadavky na odolnost povrchové úpravy. U povrchových úprav v této kategorii je zajištěn dobrý poměr mezi kvalitou a cenou. Varianty: PM – satmat 35 μm, PMH – satmat hrubozrnný 35 μm, PE25 – polyestersat 25 μm. Extra – Tato řada povrchových úprav na bázi polyuretanu je určena pro použití v prostředích se zvýšenými požadavky na odolnost povrchové úpravy. Zde je zajištěna nadprůměrná odolnost v běžném prostředí a velmi dobrá odolnost v prostředích se zvýšenou korozivitou. Tato kategorie povrchových úprav je rovněž velmi odolná vůči změnám barevnosti způsobených UV zářením. Kategorie Extra zahrnuje povrchové úpravy Satpur 50 μm (lesklá povrchová úprava na bázi polyuretanu) a Purmat® 50 μm byla speciálně pro Satjam vyvinuta v laboratořích firmy Arcelor Mittal.

Excelent – Nejvyšší kategorie zajišťující dlouhodobě velmi dobrou ochranu a nevšední design. Povrchová úprava SBE (přírodní minerální posyp) je výhradně na aluzinkovém plechu a díky aplikaci minerálního posypu je kromě mimořádné odolnosti charakterizovaná i specifickým vzhledem. PUREXTM v tloušťce 26 μm je jemná strukturovaná povrchová úprava. ALUMAT je slitina hliníku zaručující vysokou životnost s povrchovou úpravou matný polyester. Alumat a Alumat Stucco dodává společnosti Satjam norská firma Hydro Norsk, uznávaný specialista na produkty z hliníku.

Přehled skládaných krytin Satjam

podle podkladů společnosti Satjam