Informace výrobců, Podlahy

Podlahy hotelu Aurum v Krkonoších s materiály Thomsit

Hotel Aurum Černý Důl je díky svému umístění v klidné části Krkonoš v těsném sousedství Krkonošského národního parku a zázemí atraktivním místem pro prožití rodinné dovolené. Přitažlivost hotelu pro děti dotváří i dětský koutek, při jehož realizaci použila firma Linea podlahy, s. r. o. z Litoměřic podlahové systémy Thomsit.

Hotel Aurum je koncipován jako místo maximálně přátelské k dětem a děti byly v centru zájmu i při zadávání podlahy dětského koutku. Podlaháři firmy Linea podlahy měli v krátké době vytvořit „nejzajímavější a nejatraktivnější dětský kousek v Evropě, kde se tvořivosti meze nekladou“. Firma si s úkolem poradila, ostatně zkušeností na to ze stovek realizací má na rozdávání. Ačkoli šlo o zhruba 500 m² podlahové plochy náročné na složité vyřezávání a vkládání obrazových prvků z linolea do plochy, podlaháři to museli zvládnout během tří pracovních dnů. Podklad tvořily staré betonové potěry, jako vrchní krytina bylo zvoleno přírodní linoleum Tarkett Veneto. O prostor mezi potěry a přírodním linoleem se už kompletně postarala stavební chemie Thomsit.
Jako penetrace posloužil univerzální penetrační nátěr Thomsit R 766, který umí nabídnout velkou vydatnost, mnohostranné použití, vynikající přilnavost a rychlé schnutí. Navíc je pachově neutrální a produkuje minimální emise. Betonový potěr vyrovnali pracovníci firmy Linea podlahy pomocí expresní bezprašné cementové samonivelační podlahové hmoty Thomsit XXL XPRESS. Ta je pro případy, kdy je vyžadována kromě kvality i maximální rychlost, jako dělaná – již po cca 90 minutách je možné na ni pokládat podlahovou krytinu. Plusem je i výrazně snížené množství prachu při míchání, vynikající rozlevnost a schopnost vytvářet vysoce kvalitní hladké povrchy. To usnadňuje následné nanášení lepidla a snižuje to jeho spotřebu. Podlahová hmota Thomsit XXL XPRESS je navíc velmi pevná ve smyku.
Pro lepení přírodního linolea má Thomsit v nabídce disperzní lepidlo na linoleum Thomsit L 240 D, které vyniká vysokou počáteční i konečnou pevností. A právě toto lepidlo použili podlaháři při lepení přírodního linolea Tarkett Veneto v dětském koutku hotelu Aurum. O tom, že se jim dílo podařilo, svědčí i přiložené fotografie.

Použité materiály Thomsit
● Univerzální penetrační nátěr Thomsit R 766,
● Expresní bezprašná cementová samonivelační podlahová hmota Thomsit XXL XPRESS,
● Disperzní lepidlo na linoleum Thomsit L 240 D.

podle podkladů firmy Henkel

Podlahy hotelu Aurum v Krkonoších s materiály ThomsitPodlahy hotelu Aurum v Krkonoších s materiály ThomsitPodlahy hotelu Aurum v Krkonoších s materiály ThomsitPodlahy hotelu Aurum v Krkonoších s materiály ThomsitPodlahy hotelu Aurum v Krkonoších s materiály Thomsit