Informace výrobců, Inženýrské sítě

Pokud chceme obnovit hladinu spodní vody, musíme se naučit hospodařit s dešťovou vodou na svých pozemcích

Všechny nás dnes trápí neobvykle vrtkavé počasí, způsobené pravděpodobně globálními změnami: na jedné straně intenzívní lijáky a bleskové záplavy, na druhé straně dlouhá období sucha a vysokých teplot. Vsakovací box systému Raineo nás zbaví přebytečné vody, umožní její zadržení a zabrání jejímu znečištění.

Zachycená voda může být použita pro sanitární účely nebo k zavlažování. Bez ohledu na způsob využití se Stormbox od Pipelife dokáže o tuto cennou surovinu po celá desetiletí dobře starat. Stormbox je otevřený stavebnicový systém, z něhož lze jednoduše vytvořit libovolně velký podzemní prostor pro zadrženou vodu.

Díky jednoduché konstrukci a systému spojování lze jeho stavební jednotky poskládat jako cihly, takže instalace podzemní nádrže je velmi rychlá. Vytvoří se tak staticky velmi odolná konstrukce, vzdorující i velkému svislému a bočnímu zatížení; při správné instalaci jsou boxy pojízdné i těžkou dopravou.

Stormbox je otevřený stavebnicový systém, z něhož lze jednoduše vytvořit libovolně velký podzemní prostor pro zadrženou voduStormbox je otevřený stavebnicový systém, z něhož lze jednoduše vytvořit libovolně velký podzemní prostor pro zadrženou voduStormbox je otevřený stavebnicový systém, z něhož lze jednoduše vytvořit libovolně velký podzemní prostor pro zadrženou vodu

Vsakovací systémy, doplňují sortiment Pipelife pro bezpečné zadržení vody. Aby se systém mohl přizpůsobit podmínkám konkrétního státu, nabízí. Raineo® následující možnosti:
• infiltrace (odvodnění, prevence bleskových povodní, regulace hladiny podzemní vody);
• zadržování vody a její kontrolované vypouštění;
• opětovné využití vody (čištění pro lidskou potřebu nebo pro závlahy);
• akumulace vody (pro budoucí použití).

Více informací najdete na www.pipelife.cz.

podle podkladů společnosti Pipelife Czech