Informace výrobců, Podlahy

Polymerní podlahové povrchy StoCretec kombinují vynikající konstrukční vlastnosti s vysokou estetickou hodnotou

Mezi výhody pryskyřic patří výborný vzhled, vysoká mechanická odolnost, minimální nasákavost, nadprůměrná odolnost vůči chemikáliím a v neposlední řadě snadné čištění a údržba. Podlahy jsou vysoce dekorativní, a to díky široké paletě barev, kterou lze dále doplnit barevnými chipsy a písky. Všech těchto předností plně využívá produktová řada StoCretec od firmy Sto.

Ve výrobě, ve veřejných prostorách nebo na parkovištích: bezespáré úpravy podlahy zajišťují všude vysokou funkčnost a estetickou čistotu. Vybrané produkty odpovídají požadavkům ochrany proti emisím nebo mohou mít speciální vlastnosti: například vysokou mechanickou nebo chemickou odolnost. Kromě toho se dají snadno čistit.

Podlahové povrchy StoCretec na bázi polyuretanu nebo epoxidové pryskyřice jsou určeny pro široké spektrum využití: pro průmyslové i čisté prostory, komerční nebo veřejná zařízení, parkoviště a balkony. Podle oblasti použití jsou podlahy protiskluzové, odolné vůči nárazu, bodovému nebo plošnému zatížení, proti oděru nebo mají kročejovou izolaci, jsou chemicky odolné (i vůči olejům, pohonným hmotám, solím, kyselinám a zásadám) nebo vodivé. Jedno je ale spojuje: jsou příjemné na pohled. Komponenty systémů StoCretec jsou navzájem sladěné a zahrnují vždy celou paletu od základu přes vlastní povrch až po přelakování. Tvoří bezespáré, homogenní plochy – jak u nových povrchů, tak i u úprav opotřebených ploch nebo u renovací zničených podlah.

Sto nabízí širokou škálu barev, a proto každá podlaha může být originálem s jedinečným a neopakovatelným designem. Platí to zejména v reprezentativních prostorách domů, ale i hotelů, kaváren, showroomů nebo butiků.Epoxidový podkladní nátěr StoPox WG 100 a epoxidový vodný nátěr matt StoPox WE MattSiegel na podlahách energetické centrály bytových domů v Leverkusen-Opladen

Vhodné podlahové krytiny se musí vždy vyznačovat minimem emisí a nesmí obsahovat rozpouštědla nebo změkčovadla. Výrobky StoCretec proto odpovídají nejen německým požadavkům, ale i nařízení EU o registraci, vyhodnocování, schvalování a omezování chemikálií (REACH) a také směrnici EU o omezování emisí těkavých organických sloučenin (Decopaint). Nic tak nebrání jejich použití v místech s vyššími nároky na kvalitu vzduchu v interiéru, jako jsou školky, školy nebo nemocnice, ale i kanceláře, společenské prostory nebo prodejny.

Také pro jejich průmyslové využití platí souhra tří hlavních vlastností: odolné, ekologické, estetické. Podlahy pro průmyslové využití musí odpovídat nejen zcela různým profilovým požadavkům, ale musí být také vizuálně atraktivní. Ve velmi citlivých výrobních prostorách se zvyšují nároky na povrchy podlah, stěn i stropů. V některých oborech musí být splněny vysoké standardy pro takzvané čisté prostory. Systémy StoCleanroom na bázi epoxidové pryskyřice (pro horizontální i vertikální povrchy) snižují počet nejmenších částic ve vzduchu, a tím předcházejí vysokým vadám nebo snížení kvality vyráběných výrobků. Do sortimentu Cleanroom Floor patří i antistatické systémy nebo i podlahové povrchy chránící před spodní vodou. Všechny tyto produkty řady StoCretec splňují požadavky aliance Cleanroom Suitable Materials pod vedením Fraunhoferova institutu pro výrobní techniku a automatizaci ve Stuttgartu.

Vzhledem ke své exponované poloze a křehké konstrukci patří balkony k nejcitlivějším částem stavby. StoCretec nabízí elastické povrchy, které chrání balkony před povětrnostními vlivy a tyto trhliny překrývají.Speciální podlahové systémy Sto pro parkovací plochy jsou charakteristické vysokou životností, mimořádně dobrým poměrem výkon/cena a v neposlední řadě také širokou škálou barevných odstínů, které řidičům usnadní orientaci

Vzhledem ke své exponované poloze a křehké konstrukci patří balkony k nejcitlivějším částem stavby. Denně jsou vystaveny povětrnostním vlivům, ale i jinému zatížení, jako jsou agresivní čisticí prostředky nebo tíha balkonového nábytku či květináčů. U vnějších stavebních částí je velmi důležitá celistvá ochrana, protože jinak by do stavby mohla proniknout voda trhlinami, které vznikají v zimě v důsledku mrazů. StoCretec nabízí elastické povrchy, které chrání balkony před povětrnostními vlivy a tyto trhliny překrývají. Kromě toho nabízejí celou paletu možností. Díky posypu akrylátovými šupinkami je možná i protiskluzová úprava.

Parkovací střechy a podzemní garáže jsou extrémně různorodé svou velikostí, tvarem a zátěží. Spektrum sahá od jednopatrových podzemních garáží v bytových domech až k obrovským parkovacím komplexům na letištích. Požadavky na povrchy parkovišť se liší podle místa jejich použití. V závislosti na poloze, stavu a zátěži plochy je nutné vypracovat vhodné řešení, které bude navíc odpovídat estetickým nárokům a potřebám zvoleného systému řízení dopravy. StoCretec patří už několik desetiletí k hlavním dodavatelům podlahových povrchů pro parkoviště a podzemní garáže. Vysoce specializované systémy se již osvědčily na mnoha miliónech metrů čtverečních.

Více informací o podlahových systémech StoCretec na bázi epoxidových a polyuretanových pryskyřic najdete na www.sto.cz.

podle podkladů společnosti Sto