Informace výrobců, Střechy

Posuvná větrací taška pro připojení hřebene ušetří čas i peníze

Pokud chceme střechu, která vydrží i dalším generacím, základem je kvalitní pálená střešní krytina. Zapomenout by se nemělo ani na potřebné doplňky a příslušenství, mezi které patří i speciální keramická tvarovka firmy Tondach. Nabídne výrazně jednodušší montáž, nižší náklady i maximální funkčnost.

Snadné odvětrání, posuvnost i ochrana proti vodě
Součástí každé střechy se skládanou krytinou by měl být větrací průřez, který zaujímá alespoň 0,5 ‰ příslušné střešní plochy. Pro jeho dodržení můžeme využít komplexní řešení firmy Tondach – osvědčené větrací tašky nebo keramickou tvarovku. Tu lze ukládat v první řadě hřebene bez nutnosti použití větracích pásů, jejichž montáž je často velmi složitá a časově náročná. Na pokládku střechy možná bude jen velmi omezený čas, který tašky posuvné větrací pro připojení hřebene ušetří. Brzy se budeme moci těšit ze střechy, která bude hotová za zlomek původně předpokládaného času.

Ruku v ruce s úsporou času přichází i nižší spotřeba materiálu, v oblasti hřebene můžeme počítat s úsporou až 45 %. Při pokládce hřebenáčů na sucho není nutné použít větrací pásy hřebene a větrací tašky podél hřebene. Ve výsledku tak ušetříme na práci řemeslníků i materiálu. Tím však výhody posuvné tašky ani zdaleka nekončí. Navíc design střechy při použití zmíněných tašek působí kompaktně – bez výstupků, což je v případě použití oblíbených tašek ideální.

Posuvná větrací taška Falcovka 11 pro připojení hřebenePosuvná větrací taška Srdcovka 11 pro připojení hřebenePosuvná větrací taška Stodo 12 pro připojení hřebene

Skvělé řešení pro rekonstrukce střech
Díky možnosti posunu po spodní řadě tašek o 20 cm lze vyrovnat rozdíl v délce krokví a přitom zachovat větrací funkci ve hřebeni. Toho využijeme i při rekonstrukcích. Tašky se kladou v celé první řadě pod hřebenem, větrací průřez každé z nich je 20 cm². Zvýšená část v lícové ploše hlavy tašky také vytváří ochranu proti vodě.

S taškou posuvnou větrací pro připojení hřebene vždy získáme – spolu s perfektní střešní krytinou navíc ochráníme peněženku před zbytečnými výdaji. S výrobky firmy Tondach se můžeme při dodržení správných principů pokládky spolehnout na nadstandardní záruku „all inclusive“ na dobu 33 let.

Taška posuvná větrací skvěle doplní kvalitní krytinu
Firma Tondach, největší český výrobce pálené střešní krytiny, vyrábí keramické tvarovky pro oblíbené modely tašek Falcovka 11, Srdcovka 11 a Stodo 12. Při výběru odvětraných tašek od firmy Tondach je zákazníkům vždy dispozici široká paleta kombinací povrchových úprav a barevných provedení.

Kvalitní řemeslníci – předpoklad funkční střešní krytiny
Český výrobce kvalitní pálené střešní krytiny Tondach vždy poskytne špičkový materiál s vysokou životností, dobré fungování střechy však závisí také na pečlivé a dobře provedené pokládce. Vždy je proto potřeba vyhledat zručné a spolehlivé řemeslníky – jejich výběr není radno podcenit! Jedině kombinace kvalitního střešního materiálu a práce zkušených odborníků, kteří jej budou na střechu pokládat, pak zajistí plný komfort užívání střechy. Bohužel se nezřídka setkáváme se situací, kdy investor při snaze o snížení nákladů využije služeb málo prověřeného řemeslníka, jehož chyby a neprofesionální přístup jej nakonec mohou zbytečně připravit o záruku poskytovanou výrobcem. Dobrým tipem při výběru realizačních firem je proto zjištění dostupných referencí. Rady známých a přátel, firemní stránky nebo recenze pomohou při rozhodování se pro firmu, která vždy zaručí nejlépe provedenou práci. Užitečnou inspiraci najdete i na webu společnosti Tondach, kde si můžete prohlédnout jednotlivé realizace střech.

Pro více informací nejen o tašce posuvné větrací pro připojení hřebene, ale také všech dalších typech pálené střešní krytiny navštivte stránky www.tondach.cz.

podle podkladů společnosti Tondach Česká republika