Informace výrobců, Výplně otvorů

Posuvné a okenní systémy Schüco byly třikrát oceněny v soutěži iF Design Awards 2019

Úzké pohledové šířky profilů a maximální funkčnost prvků integrovaných do konstrukce zapůsobily pozitivně na mezinárodní odbornou porotu prestižní soutěže iF Design Award 2019, která ocenila hned tři produkty Schüco: Posuvné systémy Schüco ASE 60/80 s mechatronickým kováním TipTronic, panoramatický posuvný systém Schüco ASE 67 PD a panoramatický design tepelněizolačních oken Schüco AWS 75 PD.SI.

iF Design Award 2019 v kategorii Produkt
Hliníkové posuvné systémy Schüco ASE 60/80 (Aluminium Sliding Element, stavební hloubka 60 a 80 mm) s kováním TipTronic pro automatické ovládání nastavují nové standardy pro mechatronické posuvné systémy. Systém nabízí širokou škálu možností otevírání a komfortního ovládání v závislosti na požadavcích na estetiku a design, křídla mohou být posuvná nebo posuvná se zdvihem. Systém Schüco ASE 80 pro terasy či zimní zahrady s osazovacím rámem s jednou, dvěma nebo třemi kolejnicemi umožňuje realizaci prosklených ploch s výškou až 3,5 metru a do hmotnosti křídla až 350 kg. Úzké pohledové šířky profilů s puristickým designem poskytují maximální transparentnost. O velmi snadný a bezpečný pohyb křídel se starají technologie Schüco SmartStop a Schüco SmartClose. Technologie Schüco SmartStop měkce, ale efektivně dobrzďuje pohyblivé křídlo posuvných dveří se zdvihem a následným zatažením do osazovacího rámu zvyšuje jejich bezpečnost. Schüco SmartStop lze alternativně použít u posuvných systémů se zdvihem, kde je vyžadována větší úroveň bezpečnosti.

Hliníkové posuvné systémy Schüco ASE 60/80 s kováním TipTronic pro automatické ovládání

iF Design Award 2019 v kategorii Produkt
Posuvný systém Schüco ASE 67 ve variantě Panorama Design
dovoluje plně integrovat okenní profil do stěn budovy pro opravdu maximální výhledy. Křídla mohou mít rozměry až 3,2×3 metry s hmotností do 400 kg, pohodlí umocňují nulové prahy.

Posuvný systém Schüco ASE 67 ve variantě Panorama Design

iF Design Award 2019 v kategorii Produkt
Panoramatický systém
tepelněizolačních hliníkových oken Schüco AWS 75 PD.SI (základní stavební hloubka 75 mm, Panorama Design, Super Insulated) vytváří impozantní okenní plochy, štíhlé profilové šířky umožňují maximální výhledy a současně maximální průnik světla. Na luxusním vzhledu se podílejí plošně lícující profily ve spojení s elegantní spárou, uchycení kliky bez rozety a designové kliky. Okenní systém AWS 75 PD.SI může být integrován i do sloupko-příčkových fasád jako vložená nebo i pásová okna.

Panoramatický systém Schüco AWS 75 PD.SI

podle podkladů společnosti Schüco CZ