Informace výrobců

Požehnání nové baličce proběhlo na svátek Ludmily

Víte, co mají společného svatá Ludmila a balící stroj na sypké stavební směsi společnosti LB Cemix v Loděnici u Berouna? Především jméno, protože naše společnost se rozhodla pokračovat v tradici pojmenovávání strojů podle počátečního písmena místa, kde jsou instalovány. A právě písmeno „L“ bylo tím impulsem k tomu, abychom se stali partnery spolku sv. Ludmily. Ten se zaměřuje na připomínání 1 100 výročí od zavraždění této významné ženy, které uplyne v příštím roce. Symbolické je i to, že požehnání naší baličce proběhlo právě na svátek Ludmily, 16. září 2020.

Požehnání nové baličce na sypké stavební směsi společnosti LB Cemix proběhlo na svátek LudmilyPožehnání nové baličce na sypké stavební směsi společnosti LB Cemix proběhlo na svátek Ludmily

Pokud zmíněné propojení považujete za hodně netradiční, tak jen připomeňme, že tato první česká a slovanská světice, babička sv. Václava, stála u samých počátků konstituování českého státu a formování národů budoucí střední Evropy. Ví se, že výrazně ovlivnila svou výchovou právě vnuka sv. Václava. I my v naší firmě jsme se vydali netradiční cestou a zcela jsme změnili technologii balení.

Akce se konala i navzdory situaci s Covid-19, avšak bohužel v značně omezeném počtu osob.

podle podkladů společnosti LB Cemix