Dřevěné a montované konstrukce, Informace výrobců

Představujeme držitele Rigips Trophy 2016: Centrální dispečink Praha

Výstavba nového pracoviště řízení provozu byla v areálu v Praze na Balabence zahájena v dubnu roku 2014. Projekt s celkovými náklady 365 miliónů Kč byl dokončen v dubnu 2016. V prostoru ohraničeném trojicí železničních tratí vznikla budova s pěti nadzemními podlažími, z nichž tři nejvyšší jsou vyhrazena především pro dopravní dispečerské sály.

V novostavbě významné administrativní budovy kladl zadavatel mimořádný důraz na zajištění zvukové izolace a akustické pohody vnitřních prostor. Pro splnění vysokých technických požadavků musela montážní firma nejen zvolit vhodný materiál – speciální sádrokartonové desky Rigips Die Harte, ale soustředit se zejména na dodržení všech technologických postupů a dbát na nejvyšší kvalitu řemeslného zpracování všech detailů. Pomocí těchto desek byly splněny požadavky vysoké vzduchové neprůzvučnosti – až 70 dB.

Představujeme držitele Rigips Trophy 2016: Centrální dispečink PrahaPředstavujeme držitele Rigips Trophy 2016: Centrální dispečink PrahaPředstavujeme držitele Rigips Trophy 2016: Centrální dispečink Praha

Představujeme držitele Rigips Trophy 2016: Centrální dispečink PrahaPředstavujeme držitele Rigips Trophy 2016: Centrální dispečink PrahaPředstavujeme držitele Rigips Trophy 2016: Centrální dispečink Praha

Aby se dílo vydařilo, musela se realizační firma Ekomont vyrovnat se náročnou koordinací s ostatními řemesly, zejména při zakládání příček na hrubou podlahu pro zamezení prostupu zvuku. Dále bylo nezbytně nutné vyřešit i detaily redukovaného napojení na lehký obvodový plášť, opět pomocí desek Die Harte.

V soutěži Rigips Trophy 2016 získal projekt Cenu projektového týmu.

Realizační firma: Ekomont, spol. s r. o.
Projektant: SUDOP Praha, a. s., Ing. Jindřich Janourek, Ing. Martin Nápravník
Generální dodavatel: Metrostav, a. s.
Materiály: tmely Super, Rifino Top, hladké profily, desky Die Harte imprägniert
Konstrukce: příčky a dělicí stěny

podle podkladů společnosti Saint-Gobain Construction Products CZ, a. s., divize Rigips