Fasádní pláště, Informace výrobců, Střechy

PREFA FX.12 – nová skládaná krytina na střechy i fasády

Maloformátová krytina PREFA FX.12 je unikátní díky svým nepravidelným povrchovým zlomům, které umožňují vytvořit futuristický design moderní střechy nebo fasády. Hliníková krytina FX.12 poskytuje z každého úhlu jiný pohled díky hře světla a stínů.
Pro zachování nepravidelnosti povrchu je každý panel FX.12 již z výroby jedinečný. Lehké zlomy plochy se tak neopakují a i na velkých plochách jsou nepravidelné. Kromě jedinečného vzhledu nabízí krytina řadu praktických výhod v oblasti zpracování a vyhovuje všem požadavkům moderního i tradičního klempířského řemesla.
Krytina FX.12 je vyrobena z vysoce kvalitního hliníku tloušťky 0,7 mm. Je proto nejen velmi lehká (2,3 kg/m2), ale především nerozbitná, tvárná, mimořádně stabilní, korozivzdorná a bezúdržbová. Pokládá se na plné bednění na střechy od sklonu 17 stupňů. Nabízí se ve velikosti dlouhého (1400×420 mm) nebo krátkého (700×420 mm) obdélníkového tvaru. To umožňuje skladbu na vazbu, která je obzvlášť důležitá pro zachování zajímavého vzhledu střechy nebo fasády a která zvyšuje pevnost samotné krytiny. Vybírat lze z mnoha barevných odstínů, včetně oblíbené tmavě hnědé, antracitové, světle šedé, břidlicové nebo tmavě červené, a to jak pro pokládku na střechu, tak na fasádu. Na materiál i na barvu výrobce poskytuje podobně jako na ostatní své produkty 40letou záruku.
 
Snadná montáž
Montáž krytiny FX.12 je jednoduchá díky důmyslným detailům připojení a přiloženému montážnímu návodu. Zavléká se na vazbu s minimálním přesahem 25 cm s využitím tzv. kónické stojaté drážky. Ta zaručuje optimální ochranu proti dešti, vlhkosti a větru, minimalizuje příčné deformace a zajišťuje samočištění odplavováním nečistot z drážky např. při dešti. Jednotlivé panely mají rovněž předem vyražené otvory pro uchycení hřebíky nebo vruty na plné bednění. Nevyžadují tedy použití samostatných příchytek. Navíc díky pravidelnému tvaru není potřeba provádět při pokládce šňůrování plochy. Výhodou krytiny FX.12 je také to, že vyrovná případné drobné nerovnosti podkladu. FX.12 má všechny atributy, které klempířům usnadňují život.
 
Značka PREFA není jenom partner pro náročnou, bezúdržbovou a funkční architekturu, ale vždy byla i synonymem pro kreativní střechy a fasády. Nová střešní a fasádní krytina FX.12 představuje další vizuální a technologickou inovaci. Produkt FX.12 bude premiérově ke zhlédnutí na 14. mezinárodním veletrhu Střechy Praha v Pražském veletržním areálu v Letňanech ve dnech 8.–11. února 2012, na stánku č. 322.
tisková zpráva 
 
Střešní panel Prefa FX.12Fasádní panel Prefa FX.12