Informace výrobců

Přeměna výrobní haly na muzeum

Historické nákladní vozy se na konci listopadu loňského roku dočkaly nových prostorů. Nové Muzeum nákladních automobilů Tatra se pyšní plochou přes 5000 m2 a nabízí k vidění 80 unikátních vozů a podvozků z celé historie automobilky Tatra.

Objekt se nachází kousek od původního Technického muzea Tatra, hned vedle výrobního areálu automobilky v Kopřivnici. Z bývalé slévárny, která byla postavena kolem roku 1910, vznikl prostor ve zcela industriálním duchu. I přesto zde našly uplatnění moderní systémy sádrokartonových, sádrových a sádrovláknitých konstrukcí Rigips, které splňují požadavky jak estetické, tak zejména na požární ochranu stavby.

Přeměna výrobní haly na muzeumPřeměna výrobní haly na muzeumPřeměna výrobní haly na muzeum

Požární odolnost konstrukcí

Právě požární ochrana je pro prostor s kapacitou 150 lidí a umístění vzácných exponátů zcela zásadní. „Důležitou oblastí při řešení projektu kulturního zařízení je určitě požární odolnost. Pro ohraničení jednotlivých požárních úseků slouží samozřejmě příčky opláštěné sádrokartonovými protipožárními deskami RF (DF), díky kterým může být požární odolnost konstrukcí až 120 minut. V tomto duchu je možné brát v potaz, že jsou to konstrukce druhovosti DP1, což jsou vlastně krom dřevostavebních skladeb prakticky všechny konstrukce Rigips,“ doplňuje Robert Hošek, garant technické podpory Rigips.

Z ostatních konstrukcí stojí za zmínku protipožární obklady ocelových sloupů a nosníků ze sádrových desek Glasroc F Ridurit, které mají výhodu, že je možné je stavět i bez podkonstrukce. Jednotlivé formáty desek se k sobě jen sesadí a vzájemně sešroubují a případné tmelení je nutné jen za účelem výsledné estetiky hotových požárních obkladů. Výhodou těchto konstrukcí je rovněž maximální nehořlavost – jejich reakce na oheň je klasifikována ve stupni A1. V požárních konstrukcích našly uplatnění i červené protipožární desky RF (DF).

Pro mechanicky exponované konstrukce stěn a podlah byly použity konstrukční desky RigiStabil a Rigidur. Ty se vyznačují vysokou pevností a jsou tedy ideální pro prostory, které mohou být vystaveny náročnému mechanickému namáhání. „Jde tedy o ideální materiál pro zázemí muzea, kde se předpokládá vyšší mechanické namáhání,“ dodává Robert Hošek.

Technologie Activ‘Air® pro zdravé vnitřní prostředí

Desky RigiStabil mohou být dodávány i s technologií Activ‘Air®, která účinně pohlcuje minimálně 70 % formaldehydu v ovzduší a mění ho na neškodné inertní látky. Výsledkem je čistý vzduch v interiéru po dobu minimálně 50 let.

Formaldehyd se nachází například v nábytku, textiliích, barvách, tapetách, lepidlech, lacích atd. Uplatnění nachází například i v prostředcích pro úklid a v kosmetice. Zvláště prospěšná je technologie Activ‘ Air® v prostorách, kde se pohybují děti, protože dětské plíce vdechnou během stejné doby na kilogram své hmotnosti více škodlivin.

Přeměna výrobní haly na muzeumPřeměna výrobní haly na muzeum

Chytrá expozice a dokonale hladké zdi

Exponáty jsou doplněné o moderní technologii rozšířené reality. V praxi to znamená, že návštěvník je schopen skrz mobilní aplikaci vidět víc, než je fyzicky vystaveno. Součástí výstavy je i videomapping, který prezentuje vozy Tatra v různých situacích.

O finální podobu dokonale hladkých zdí se postaral sádrový spárovací tmel Max a ProMix Finish. Oba tyto tmely splňují požadavky na perfektně hladké povrchy, a umožní tak ničím nerušenou prezentaci muzejních instalací.

Součástí muzea je i školicí místnost s kapacitou cca 80 lidí. Zde byla využita konstrukce suchých podlah z podlahových dílců Rigidur, která celou výstavbu značně urychlila. Oproti anhydridu, který zraje dva měsíce, nebo betonu, který potřebuje k zrání alespoň měsíc, je suchá podlaha připravena na finální pokládku podlahové krytiny již po 12–24 hodinách. „Suché podlahy jsou ideální pro rychlou rekonstrukci i proto, že do stavby nezanáší vlhkost, nutné je jen zvolit správnou skladbu konstrukce s ohledem na druh daného provozu v místnostech. V případě prostor občanské vybavenosti je nutné zvolit skladbu s dodatečnou vrstvou desky Rigidur za účelem zvýšení únosnosti celé podlahové skladby,“ doplňuje Robert Hošek.

Muzeum nákladních automobilů Tatra v Kopřivnici
Projektant/Architekt: Atris s. r. o.
Generální dodavatel: MORYS s. r. o.
Realizační firma: HAWLIK & sons, s. r. o.
Realizace: 2019–2021
www.muzeumtatra.cz

podle podkladů společnosti Saint-Gobain, divize Rigips