Informace výrobců, Výplně otvorů

Příjemný chládek s venkovním stíněním VELUX

Střešní okna VELUX umějí skvěle přivádět denní světlo a dodávají interiéru krásně prosluněnou atmosféru. V zimě díky nim není třeba přes den používat umělé osvětlení a solární zisky navíc snižují náklady na topení. V létě je naopak důležité myslet na kvalitní stínění, aby světla a tepla ze slunce nebylo až příliš. Přehřátí místnosti nejlépe zabrání venkovní rolety a markýzy VELUX.

Venkovní stínění nechá horko za oknem

Účinek venkovních stínicích doplňků VELUX v ochraně před teplem spočívá v efektivní prevenci. Když se včas zablokuje přístup slunečních paprsků k okenním tabulím, nezahřejí se a nemohou přenášet teplo dál do interiéru. Vnitřní rolety či žaluzie tohle nedokáží, proto regulují pouze světlo přicházející okny, ale před horkem nijak neochrání.

Venkovní stínění je důležité zejména u střešních oken orientovaných na jih a západ. VELUX nabízí tři varianty lišící se funkčností. Komplexním řešením je robustní venkovní roleta VELUX z bezúdržbové hliníkové konstrukce, která odolá i těm nejnáročnějším povětrnostním podmínkám. Venkovní roleta v létě zajistí maximální ochranu před sluncem a v zimě zlepší tepelnou izolaci. Zároveň dokonale zatemní interiér a sníží hluk z deště i krupobití. Naopak základním řešením chránícím před teplem je předokenní markýza VELUX z průhledné síťoviny, která účinně brání přehřátí interiéru a zároveň umožňuje výhled. A zlatou střední cestou je lehká venkovní roleta VELUX na solární pohon.

Lehká venkovní roleta VELUX na solární pohonLehká venkovní roleta VELUX na solární pohonLehká venkovní roleta VELUX na solární pohonLehká venkovní roleta VELUX na solární pohon

Solární rolety snadno instalujete i dodatečně

Lehká venkovní roleta VELUX na solární pohon v sobě spojuje schopnost udržet v interiéru chladnější klima i účinně ho zatemnit. Je vyrobena z pevné polyesterové tkaniny potažené PVC a vyztužené hliníkovými lamelami. Tkanina nepropouští světlo, je odolná vůči UV záření a nepodléhá degradaci materiálu. Současně lehká venkovní roleta VELUX pomáhá tlumit hluk z deště (snížení hluku o 7 dB). Zaujme také svým vzhledem – elegantní štíhlý rám a atraktivní design krásně ladí s moderní černou střešní krytinou.

Výhodou solárně poháněné lehké venkovní rolety je komfortní dálkové ovládání s tichým chodem a plynulým polohováním. Motor je poháněn energií ze slunce, takže roletu snadno namontujete i na starší okna VELUX bez nutnosti složitě přivádět elektřinu. Baterie motoru je pravidelně dobíjena fotovoltaickým napájecím článkem, který je diskrétně integrovaný v horním rámu okna. Dobíjení funguje na bázi denního světla, tedy nezávisle na intenzitě slunečního záření. Baterie se solárním zdrojem zajistí dostatečné nabití až pro 200 operací. V praktickém solárním provedení VELUX nabízí také venkovní roletu a venkovní markýzu.

VELUX venkovní markýzyVELUX venkovní markýzyVELUX venkovní roletyVELUX venkovní rolety

Ovládání mobilem i chytrá ochrana před horkem

Stejně jako všechny dálkově ovládané výrobky VELUX, i solárně napájené venkovní stínění lze snadno napojit na chytré technologie. Novinka VELUX App Control umožní jejich ovládání prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu, kde je možné nastavit i vlastní scénáře stínění – třeba pravidelné ranní vytažení rolety jako budíček. Stáhnout či vytáhnout roletu lze přejetím po displeji nebo jen vyslovením hlasového pokynu.

Stejně komfortní je ovládání venkovních rolet s chytrým řídicím systémem VELUX ACTIVE with NETATMO, který navíc přidává řadu funkcí automatického řízení. Sleduje místní předpověď počasí a stahuje rolety tehdy, kdy je to pro příjemnou teplotu v interiéru nejvýhodnější.

www.velux.cz

podle podkladů společnosti VELUX