Informace výrobců

Příklady odvodnění ploch za použití kompozitních žlabů MEARIN Plus

Společnost MEA Water Management je významný dodavatel žlabů pro liniové odvodnění z polymerického betonu nebo žlabů z pevnostních kompozitů SMC. Navrhuje a dodává komplexní řešení dešťových vod s předčištěním pomocí odlučovačů ropných látek a tuků s návazností na vsakovací systémy.

Rezidenční park Švýcarská – odvodnění již čtvrté etapy
Rezidenční park Švýcarská v lokalitě Nové Sady v Olomouci je bytový projekt z produkce Ateliéru A2 Architekti. Vedle nákupního centra Šantovka probíhá již čtvrtá etapa výstavby. Příroda je zde zapojena do obytného prostoru rezidence. S přírodou je spojena potřeba nejen systému zavlažování, ale i bezpečného odvodnění. Pro všechny čtyři etapy byl navržen systém odvodnění s kompozitními žlaby MEARIN Plus/Expert 100/150 mm s ochrannou hranou pro pojezd aut. Materiál žlabů je vysoce pevný, odolný, nekorodující a vydrží běžnou zimní údržbu bez omezení. Ilustrační foto je z právě probíhající instalace žlabů ve čtvrté etapě.

Rezidenční park Švýcarská – odvodnění již čtvrté etapyRezidenční park Švýcarská – odvodnění již čtvrté etapy

Více o kompozitních žlabech MEARIN najdete zde.

Odvodnění parkoviště a přístupových cest obchodního centra
Finální fáze výstavby obchodního centra na Poděbradské ulici v Praze probíhala na jaře 2018. Obchodní centrum o ploše 3300 m² a objekt fast foodu o výměře cca 450 m² s přístupem pro řidiče staví společnost Exafin. Součástí řešení vnějších ploch pro bezpečný pohyb chodců i vozidel je i zajištění plynulého a rychlého odvodnění se systémem žlabů, vsakovacím objektem a odlučovačem tuků. U nákupních center se předpokládá i častý pojezd nákupních košíků, kočárků atd., takže kaluže nebo široké mezery v krytech kanálů nejsou žádoucí.

Odvodnění parkoviště a přístupových cest obchodního centra

Jednoduché spádování ploch do žlabu při využití liniového odvodnění systémem MEA MEARIN Plus 200 s vysokou hltností zajistí rychlý svod dešťové vody. Mřížkový rošt je ocelový, žárově pozinkovaný, a vydrží tudíž nejen běžnou zimní údržbu, ale i zatížení C250 kN. Benefitem je jeho rovný povrch se strukturou, ve které neuvízne žádné kolo ani podpatek.

Více o systémech MEARIN Plus najdete zde.

podle podkladů společnosti MEA Water Management