Informace výrobců

Produkty Sika – nejlepší pomocníci pro hydroizolaci balkónu nebo terasy

Terasy a balkóny musí každý den odolávat povětrnostním vlivům i dalším rozmarům počasí. Aby mohly dlouho a dobře sloužit, je nutné zaměřit se na kvalitní izolaci proti vodě a chránit nejen pochozí část, ale i ostatní detaily jako je přechod hydroizolace z vodorovné plochy na svislou, prostup nosného prvku zábradlí nebo izolace vstupních dveří.

Nekvalitní hydroizolace vám přidá spoustu vrásek
Při konstrukci teras nebo balkónů hraje hydroizolace jednu z nejdůležitějších rolí. Pokud ji podceníte, výrazně zkrátíte životnost celé konstrukce. Následkem je zatékání, které se zpětně velmi špatně řeší. Nedejte vlhkosti šanci a zajistěte si bezproblémové užívání balkónu, který se stane oázou klidu a odpočinku.

Není lepidlo jako lepidlo
Pokud jste se rozhodli umístit na balkón nebo terasu dlažbu, vyberte výjimečné řešení SikaBond®-T8, které je hydroizolací i lepidlem v jednom. Na podklad se nanáší se ve dvou vrstvách. První zajistí vytvoření souvislé vodonepropustné vrstvy, snadné vytažení na sokl a napojení na odvodňovací prvky. Na ni nanesete zubovým hladítkem druhou vrstvu, na kterou pak přímo nalepíte dlažbu. Hlavní výhodou je přilnavost na většinu podkladů, tlumení kročejového hluku, pružnost, díky níž se sníží napětí mezi dlažbou a podkladem a dlažba tak nebude odskakovat.

SikaBond®-T8SikaBond®-T8SikaBond®-T8

Sikafloor®-400 N Elastic+

Nechcete zatěžovat balkón nebo terasu dlažbou?
Ne vždy konstrukce balkónu nebo terasy může zvládnout dodatečné zatížení a žádoucí často není ani zvýšení výškové úrovně. Pro tyto případy a samozřejmě i pro ty z vás, kteří dlažbě zkrátka neholdují, je skvělým řešením hydroizolační nátěr a finální pochozí vrstva v jednom Sikafloor®-400 N Elastic+. Je trvale pružný, obsahuje minimum rozpouštědel a snadno se aplikuje na pochozí plochu pomocí válečku nebo stříkáním. Vytvoří souvislou izolační vrstvu a můžete ho použít i na detaily, jako je sokl, zábradlí nebo oplechování. Ochrání balkón nejen proti povětrnostním vlivům a otěru, ale i proti UV záření. Vysoká elasticita nátěru zajišťuje přemostění trhlin. Výsledný povrch může mít díky použití barevných chipsů nebo křemičitého písku hladkou nebo protiskluznou podobu.

Zvolte pro hydroizolaci produkty Sika a získejte až 1 000 000 Kč
Objevte vše potřebné pro hydroizolaci balkónů a teras. Zúčastněte se soutěže s produkty Sika, která je určena jak stavebníkům, tak řemeslníkům a stavebním firmám. Stačí při stavbě nebo rekonstrukci používat produkty Sika, SCHÖNOX, KVK nebo KVK Parabit. Stavebníci mohou vyhrát proplacení materiálu do výše až 1 000 000 Kč. Na řemeslníky čekají za jednorázové nákupy okamžité odměny ve formě nářadí, oblečení a dalších doplňků. Potřebné informace najdete na www.stavtehlavou.cz. Sledujte také facebookové stránky Sika a účastněte se pravidelných měsíčních soutěží o poukazy do stavebnin za tisíce korun.

podle podkladů firmy Sika