Informace výrobců, Výplně otvorů

Prosvětlení staveb s vazníkovým krovem okny VELUX

Sedmdesát procent uživatelů udává dostatek denního světla jako zásadní parametr při pořizování nemovitosti. Denní osvětlení bylo vždy spojováno s lepší náladou, vyšší pracovní morálkou, menší únavou a menší námahou očí. Současné bungalovy mají hluboké dispozice a výrazné přesahy střechy. Proto jsme se na ně zaměřili více.

Obyvatelé moderních bungalovů trpí nedostatkem světla. Společnost VELUX nabízí řešení na prosvětlení bungalovů s vazníkovým krovem. Zejména ve středu domu mnohdy chybí okna a prostory zde nejsou dostatečně osvětlené. Předejít tomu je možné pomocí instalace bezúdržbových, dálkově ovládaných střešních oken GGU INTEGRA®, určených speciálně do vazníkového krovu. Bezpečné osazení do střechy zajistí systémové lemování EKW se zateplovacím rámem BDX a parotěsnou fólií (BBX).

Prosvětlení staveb s vazníkovým krovem okny VELUXProsvětlení staveb s vazníkovým krovem okny VELUX

Střešní okno v bungalovu funguje jako zajímavý designový prvek, umožňuje větrat i v místnostech, kde chybí klasická okna a v neposlední řadě majitelé bungalovů se střešními okny také ušetří. Cena za energii nutnou ke svícení se sníží až o třicet procent. Okna je navíc možné doplnit technologií VELUX Active, která zajišťuje jejich automatické otvírání a zavírání a stahování rolet či žaluzií. Uživatel může vše sám ovládat i na dálku prostřednictvím smartphonu.

Prosvětlení staveb s vazníkovým krovem okny VELUXProsvětlení staveb s vazníkovým krovem okny VELUX

Otevřený podhled – krokve
Otevření prostoru do krovu vytváří skvělý vizuální dojem. Získáme originální vzdušný prostor. Dostatečná intenzita denního světla opticky prostor zvětší. Světlo shora rovnoměrně osvětlí celou místnost. Optimální kvalitu vnitřního vzduchu zajistí nejen větší objem místnosti, ale i řízená přirozená ventilace.

A jak dostaneme do střechy okno? Nad vybranou částí dispozice je konstrukce vazníku nahrazena krokvemi.

Otevřený podhled – viditelné vazníky
Jinou možností otevřeného prostoru je nechat viditelné vazníky. Konstrukce vazníků je pohledová. Otevřený prostor s přiznanými vazníky vytváří neopakovatelnou atmosféru.

wd podle podkladů společnosti VELUX ČR