Dřevěné a montované konstrukce, Informace výrobců

Prvky fermacell Powerpanel TE pro stavbu koupelen technologií suché výstavby

Udělat v dřevostavbě koupelnu kompletně technologií suché výstavby dnes není díky sádrovláknitým a cementovláknitým materiálům fermacell žádný problém. Pro bezpečnou výstavbu ve vlhkých prostorách představují voděodolné desky fermacell Powerpanel H2O ideální řešení. Bezbariérové koupelny moderní dřevostavby jednoduše a rychle vytvoříte pomocí sprchového prvku fermacell Powerpanel TE nebo liniového prvku fermacell Powerpanel TE. Tyto části lze snadno spojit pomocí podlahového prvku fermacell Powerpanel TE. Toto řešení vyvinuté pro podlahy vyhoví všem požadavkům a potřebám projektanta, architekta, realizační firny i investora.

Desky fermacell Powerpanel H2O jsou 100% odolné vůči vodě a vlhkosti a navíc jsou vhodné i pro ohýbané konstrukce s poloměrem od 250 do 4000 mm a více. Zaoblení se dosáhne naříznutím desek; spodní konstrukce se přitom přizpůsobí příslušnému zaoblení. Naříznuté desky jsou po montáži opatřeny vícestupňovým povrchovým armováním. Na všechna zaoblení lze přímo nanést různé povrchové vrstvy – tmely, nátěry, tapety nebo obklady. Společně se sadami sprchového nebo liniového odtoku tak lze rychle a trvale realizovat exkluzivní zaoblené sprchy na úrovni podlahy.

Příklad napojení stěny

Příklad napojení podlahy

Sprchový prvek Powerpanel TE na dřevěném trámovém stropě

Sprchový prvek fermacell Powerpanel TE
Systém firmy Fermacell pro podlahové vpusti podporuje bezbariérové bydlení a vychází vstříc i architektům a projektantům, kteří hledají moderní ekonomická řešení. Prvky se skládají ze dvou desek Powerpanel TE pro mokré prostory, přičemž dolní deska má tloušťku 10 mm a přesahuje na obvodu jako instalační základ o 50 mm. Horní deska je na vnějším okraji silná 25 mm a snižuje se spádem cca 2 % směrem k otvoru.

Sprchový podlahový prvek fermacell Powerpanel TE pro liniové žlaby
Sprchový podlahový set řeší suchou cestou zabudování liniových žlabů v bezbariérových koupelnách a sprchových koutech. Set se skládá ze dvou vyspádovaných prvků, ze kterých lze vytvořit plochu o rozměru 100×100 cm. Tyto vyspádované prvky jsou tvořeny vysoce zatížitelným podlahovým polystyrenem EPS DEO 200 o výšce 30 mm se spádem cca 1,25 % spojeným s 12,5 mm silnou cementovláknitou deskou fermacell Powerpanel H2O. Celková konstrukční výška setu po zahrnutí přidané krycí cementovláknité desky fermacell Powerpanel H2O dosahuje 55 mm.

Koupelna s prvky Powerpanel TE

Sprchové podlahové prvky fermacell Powerpanel TE se spádem jsou spolehlivým řešením pro podlahy s trvalým zatížením vodou. Díky jejich vysoké zatížitelnosti je hotová podlaha vhodná i pro invalidní vozíky. Pokládka je velmi jednoduchá a hotový set představuje ideální podklad pro dlažbu (včetně velkoformátové), přírodní kámen a další obkladové materiály. Díky použití systémového příslušenství fermacell vzniká absolutně těsný systém, vhodný i pro chemicky zatížené oblasti. Sprchové podlahové sety fermacell jsou navíc podlahovým prvkem, který chrání nejen proti vlhkosti, ale i před hlukem a požárem – cementovláknité prvky fermacell Powerpanel TE jsou nehořlavé a odpovídají nejvyšší třídě reakce na oheň A1. Powerpanel TE se zpracovává jako běžné sádrovláknité prvky fermacell, nerovnosti podlahy se mohou předem vyrovnat vyrovnávacím nebo rychletuhnoucím podsypem fermacell. Prvky jsou vhodné i pro teplovodní nebo elektrické podlahové vytápění.

podle podkladů společnosti Fermacell