Informace výrobců

Rekonstrukce ploch v areálu Správy a údržby dálnic v Ivanovicích

Ředitelství silnic a dálnic spravuje nejen 1300 km dálnic a 5800 km silnic I. třídy, ale také vlastní areály středisek SSÚD po celé České republice. Rekonstrukce ploch v jednom z areálů v Ivanovicích na Hané proběhla koncem roku 2017. Součástí rekonstrukce ploch bylo i řešení odvodnění, při němž se uplatnily prvky značky MEA.

V areálu je intenzivní provoz nákladních vozidel, vozů pro údržbu silnic a dálnic a také se v něm skladují posypové materiály. Na všechny předměty na venkovní ploše je tedy kladen vysoký požadavek na odolnost vůči zátěži a hlavně vůči agresivnímu prostředí (posypové soli).

Z tohoto důvodu byl vedením areálu vybrány žlaby z polymerického betonu bez litinových mřížek, konkrétně MEA DM 2000. Tento žlab je monolitické konstrukce bez mřížek a je určen pro zátěžové třídy až do F900 kN podle ČSN EN 1433. Polymerický beton je odolný i v prostředí s posypovou solí, takže žlaby MEA DM byly použity i přímo kolem skladovacích ploch.

Více o systému žlabů MEA DM 2000 najdete zde

podle podkladů firmy MEA Water Management

Rekonstrukce ploch v areálu Správy a údržby dálnic v IvanovicíchRekonstrukce ploch v areálu Správy a údržby dálnic v Ivanovicích