Beton, Informace výrobců

Rychlá a snadná aplikace drátkobetonu STEELCRETE

STEELCRETE® je drátkobeton se zaručenými mechanickými vlastnostmi obsahující rovnoměrně rozptýlená ocelová vlákna – výztuž. Jedná se o kompozitní materiál s konstantními vlastnostmi ve všech směrech, jehož mechanické vlastnosti a kvalita jsou zaručeny prováděnými testy.
Přesvědčte se na vlastní oči, jak snadno a rychle lze dnes řešit výstavbu základové desky. Konkrétně se jedná a betonáž základové desky drátkobetonem STEELCRETE® na stavbě rodinného domu ve Velkých Popovicích. Investor zvolil právě tento stavební materiál, protože mu v projektu plně nahradil klasickou ocelovou výztuž. Samotná realizace stavby základové desky (od příjezdu prvního ze čtyř autodomíchávačů s čerpáním betonu po zpracování do požadované roviny) v ploše 190 m² trvala dvěma stavebníkům přibližně dvě hodiny. Průběh stavby zachycuje fotoreportáž.
STEELCRETE® splňuje veškeré požadavky na beton dle ČSN EN 206-1 a navíc také požadavky dle podnikové normy vydané Českomoravským betonem, a. s., PN ČMB 01-2008, na kterou bylo vydáno stavebně-technické osvědčení STO 060-028542. STEELCRETE® se používá při zhotovování betonových konstrukcí staveb, kde zcela nebo částečně nahrazuje klasickou betonářskou výztuž, zejména pak v oblastech zvýšeného namáhání. Snižuje riziko nesprávného vyztužení či posunutí výztuže při hutnění. Dále zlepšuje soudržnost betonu v detailech konstrukce (hrany) a odstraňuje tzv. opadávání betonu v okrajových částech. Odstraněním nebo částečnou redukcí klasické betonářské výztuže v konstrukci odpadá či se značně redukuje požadavek na dopravu a skladování výztuže na stavbě a provádění armovacích prací. Dodávkou rozptýlené výztuže „přímo z autodomíchávače“ se zrychlí postup výstavby a navíc toto řešení přispívá k nemalé úspoře nákladů na provedení stavby.
STEELCRETE® vyvinula skupina Českomoravský beton, člen HeidelbergCement Group, která působí již přes 20 let na trhu stavebních hmot v České republice. Více informací a kontakty na výrobce naleznete na stránkách www.steelcrete.cz.
podle podkladů firmy Českomoravský beton, a. s.