Informace výrobců

S novou DELTA®-MAXX PLUS budete nyní maXXimálně efektivní!

S touto novou pojistnou hydroizolací ušetříte čas i materiál. Díky dvěma samolepicím okrajům na rubu fólie pokládáte v obou směrech, na konci fólii jednoduše otočíte a pokládáte zpět. Výsledkem je: minimální prořez, maximální úspora materiálu a nákladů. Minimální časová náročnost, maximální spokojenost. DELTA®-MAXX PLUS má další plusy – přes 20 let zkušeností s její spolehlivostí ověřených v praxi a novou 25letou záruku funkčnosti.

Speciální textilie na rubu fólie DELTA®-MAXX PLUS je vysoce zatížitelná, velmi pevná (ca. 450/300 N/5 cm) a extrémně odolná prošlápnutí. Fólie splňuje zpřísněné požadavky předpisu GS-BAU 18 (stav z roku 2015) „Zásady pro zkoušení a certifikaci -bezpečnost proti pádu na stavbě při stavebních a opravných pracech“ a poskytuje proto více bezpečnosti na střeše. Fólie dále splňuje podmínky Pravidel ZVDH (německý Cech pokrývačů) a lze ji použít i jako dočasné zastřešení.

DELTA®-MAXX PLUS a DELTA®-MAXX jsou první pojistné hydroizolace opatřené vsakovací vrstvou. Spodní speciální textilie je schopna pojmout až 1 litr vody /m2, která se postupně odvětrá. Pokládka fólie je snazší a řezání přesnější díky károvanému vzoru na povrchu. Navíc poskytuje spolehlivou ochranu proti hmyzu. Chemická ochrana dřeva tedy odpadá. I podle Pravidel CKPT se upřednostňuje konstrukční ochrana před chemickou. (DIN 68800-2).

Přehled výhod nové DELTA®-MAXX PLUS:
• Ušetříte až 30% materiálu díky dvěma lepicím okrajům na rubu. Fólie je „otočná“
• Práce bez rizika. Odolnost proti propadnutí fólií – ověřená atestem BG
• Získáte více času díky rychlejší pokládce
• Zajistíte si spokojené zákazníky díky 25leté záruce funkčnosti

Nová DELTA®-MAXX PLUSNová DELTA®-MAXX PLUSDíky dvěma samolepicím okrajům na rubu fólie pokládáte v obou směrech, na konci fólii jednoduše otočíte a pokládáte zpět

Pokládka DELTA®-MAXX PLUS

DELTA®-MAXX PLUS se pokládá obzvláště dobře a rychle díky dvěma samolepicím okrajům na rubu obou stran role. Fólie je tak při pokládce „otočná“.

Vysoce zatížitelná a extra pevná fólie se rozroluje souběžně s okapovou hranou, na nároží se šikmo odřízne. Odříznutá role se otočí o 180°a pokládá se zase zpět. Úhel řezu na nároží nebo úžlabí je shodný pro další práci a pokládku a odpadá tak zbytečný odpad, jako u fólií s běžným samolepicím okrajem. Podle velikosti, sklonu a tvaru střechy může být úspora oproti běžným fólií až o 30%.

Po položení každého pásu se odstraní ochranná fólie samolepicího okraje, pásy se slepí a přitlačí k sobě. Lepicí okraj je okamžitě větrotěsný. Oba samolepicí okraje na rubu pásu a hlazený povrch spodní textilie zrychlují pokládku. Károvaný vzor na povrchu fólie zpřesňuje řezání.

Technická data DELTA®-MAXX PLUS:

Materiál Vysoce pevná speciální textilie z polyesteru s difuzně otevřeným polyuretanovým povrstvením
Zatřídění podle ZVDH třída UDB-A / USB-A
Reakce na oheň třídaE, EN 13501-1
Pevnost ca. 450/300 N/5 cm, EN 12311-1+2
Vodotěsnost třída W 1, EN 13859-1+2
Hodnota sd ca. 0,15 m, EN ISO 12572
Teplotní odolnost -40 °C až +80 °C
Krátkodobé maximální teplotní zatížení +120 °C
Odolnost proti větrem hnanému dešti splněno, test větrem hnaného deště pro pojistné hydroizolace – TU Berlin
Zvýšené požadavky po umělém stárnutí splněno, výrobkový list podle ZVDH, tab.1
Hmotnost ca. 190 g/m²
Hmotnost role ca. 14 kg
Rozměr role 50 m x 1,50 m


Více na www.doerken.cz a Facebook.com/vyrobkyDELTA

podle podkladů společnosti DÖRKEN