Informace výrobců

Sádrové omítky VELVETA – stěny s dotekem sametu

Nabídka sádrových omítek Cemix se rozrostla o novou výrobkovou řadu VELVETA. Ta je určená pro strojní nanášení a pro povrchovou úpravu filcováním či gletováním. Omítky VELVETA se nanášejí jednovrstvou technologií, umožňují tak rychlý postup omítkářských prací.

Sádrové omítky VELVETA jsou vyráběné z čistě přírodních materiálů, jsou ekologické a zdravotně nezávadné. Omítky regulují vlhkostní mikroklima v interiéru. Vyšší vlhkost absorbují a později uvolňují zpět do ovzduší. Současně umějí stěny se sádrovou omítkou akumulovat teplo a podílet se na rovnováze teploty stěn a vnitřního prostoru.

Strojní nanášení sádrové omítky VELVETASádrové omítky VELVETA jsou vyráběné z čistě přírodních materiálů, jsou ekologické a zdravotně nezávadné

Produktovou řadu VELVETA tvoří čtyři základní typy omítek: Cemix 016 F VELVETA filcovaná a Cemix 016 Fj VELVETA filcovaná jemná se vzájemně liší zrnitostí. Obě jsou určené pro klasickou povrchovou úpravu filcováním (s jemně strukturovaným povrchem). Pokud chceme při omítání stěn v interiéru dosáhnout zcela hladkého povrchu, doporučuje Cemix použít omítku Cemix 016 G VELVETA gletovaná. Na dokonale vyhlazených stěnách se nedrží prach, a proto jsou vhodné pro alergiky. Řadu VELVETA doplňuje Cemix 036 VELVETA lehčená, která má díky lehkému plnivu zlepšené tepelněizolační vlastnosti a vyšší vydatnost. Inovovaná receptura omítky se současně projevuje v nižší spotřebě a v nižší pracnosti nanášení.

Všechny sádrové omítky VELVETA mají výbornou schopnost přilnout k různým typům podkladních stavebních materiálů, při vysychání nejsou náchylné k praskání a mají dlouhodobou životnost. K tomu přispívá i fakt, že sádrové omítky neabsorbují pigmenty barev a není je nutné tak často malovat. Jednoduchá technologie nanášení i následné uživatelské vlastnosti přináší ve srovnání s jinými typy omítek prokazatelné investiční úspory.

podle podkladů společnosti LB Cemix