Informace výrobců, TZB

Schiedel KINGFIRE PARAT – krbová kamna integrovaná do komínu

Pro každého stavebníka, který touží mít doma živý oheň, je volba správného komínového systému pro novostavbu nebo rekonstrukci nesmírně důležitá. Typ stavby, druh paliva, spotřebič – to vše ovlivňuje, jaký komínový systém zvolit. Jak tedy jednoduše vybrat ten správný komín? Společnost Schiedel, největší evropský výrobce komínových systémů, má v nabídce řešení doslova pro každého. V loňském roce začala společnost úspěšně nabízet i komíny z prefabrikovaných dílců, včetně integrované krbové vložky.
Schiedel KINGFIRE PARAT – krbová kamna integrovaná do komínuZaručenou cestou k výběru optimálního komínového systému pro konkrétní objekt je ucelená nabídka renomovaného výrobce. Společnost Schiedel se věnuje vlastnímu vývoji, testování a výrobě svých produktů více než 65 let, a tato zkušenost ji odlišuje od množství dodavatelů komínových systémů s údajně nejlepšími produkty. Kromě standardních realizací nabízí Schiedel také specifická řešení, jako jsou komíny pro nízkoenergetické domy, fasádní nerezové komíny nebo v souladu s aktuálním trendem patrové komíny, které lze získat i se zabudovanými krbovými kamny.
 
Prefabrikované komíny – rychlá a jednoduchá instalace
Rychlá a snadná výstavby komínového tělesa je hodnota, kterou oceňuje stále více stavebníků. Možnost vystavět kvalitní komín během několika hodin, a přitom díky jednoduché montáži eliminovat zbytečné chyby, to vše přináší montážní technologie Schiedel PARAT. Pod tímto názvem se skrývají prefabrikované komínové systémy určené především pro stavbu montovaných domů. Předpokladem pro použití této technologie je totiž jeřáb v místě výstavby. Jednotlivé dílce, jejichž výška většinou odpovídá jednomu podlaží, jsou vyráběny předem a poté dodávány na stavbu. Jsou doplněny speciálním příslušenstvím pro bezpečnou dopravu, manipulaci a montáž. V provedení Schiedel PARAT je možno standardně dodávat systémy ABSOLUT a UNI***PLUS. Veškerá napojení kouřovodu jsou taktéž připravena v hotových prefabrikátech podle projektu. Základní statické vyztužení je provedeno za použití výztužných tyčí ve všech rozích komínových tvárnic. Tyče jsou propojeny závitovými spojkami mezi prefabrikovanými díly. V závislosti na požadavcích odběratele je možno dodat prefabrikované díly také v různém stupni povrchové úpravy pro interiérovou i nadstřešní část. Montáž komínového systému Schiedel PARAT připomíná ze všeho nejvíc dětskou stavebnici. Na stavbu je dodán optimální počet předem vyrobených dílů, které se na sebe sestavují pomocí jeřábu.
 
Schiedel KINGFIRE PARAT – krbová kamna integrovaná do komínuSchiedel KINGFIRE PARAT – krbová kamna integrovaná do komínu
 

Modulový komín s krbem v jednom
K modulu komínu Schiedel PARAT můžete získat i integrovaná krbová kamna. Unikátní montážní technologie vylepšená o modul krbových kamen zabudovaný v patě komína dostala jméno Schiedel KINGFIRE PARAT. Krbová vložka může být provozována jako nezávislá na přístupu okolního vzduchu, a je tedy výhodným řešením také pro domy se zabudovanými větracími systémy. Tento integrovaný spotřebič má sofistikovanou technologii spalování, která zajišťuje efektivní a ekonomický provoz. Patentovaná technologie osazení krbové vložky umožňuje kdykoli její snadnou výměnu, a to bez velkých nákladů. Optimální rozměry 550x550x2940 mm zajišťují dostatek volnosti pro architekty i projektanty při řešení vnitřních dispozic objektu. Elegantní modul KINGFIRE PARAT lze snadno obezdít, obložit či omítnout.
Více informací naleznete na www.schiedel.cz.
podle podkladů firmy Schiedel