Informace výrobců

Schiedel představuje KombiAir – nejtišší rekuperační jednotku na evropském trhu

Společnost Schiedel uvede v polovině roku na náš trh zcela nový systémem řízeného větrání s rekuperační jednotkou pod názvem KombiAir. Hlavní výhodou systému KombiAir je bezkonkurenčně nízká hlučnost během provozu a prostorová kompaktnost díky unikátnímu svislému řešení.

„Před více než 10 lety jsme jako první na trhu představili certifikovaný komínový systém pro pasivní domy Absolut. V posledních letech jsme nabídku komínových systémů pro nízkoenergetické a pasivní výrazně rozšířili. V letošním roce jsme se rozhodli našim zákazníků nabídnout systém KombiAir, který účinně řeší větrání nejen v pasivních domech,“ komentuje uvedení novinky ředitel společnosti Schiedel Ing. Tomáš Pogány. Že nejde o nejistý krok do neznáma, ale sebevědomou alternativu k dostupným řešením na našem trhu, dokazují parametry produktu, které řadí systém KombiAir ke špičce v oboru. 

Moderní dům se bez sofistikovaného větrání neobejde
Dnešní domy potřebují nejen dokonale utěsněnou obálku, ale i souhru celé řady dalších prvků. Například pokud do objektu budou nainstalována příliš výkonná krbová kamna, která povedou k přetápění interiéru a následnému větrání otevřenými okny, celý koncept postrádá smysl. Ruku v ruce s utěsněnou obálkou domu tak jde správně nadimenzované vytápění a v neposlední řadě i řízené větrání s rekuperací, které minimalizuje úniky tepla téměř na nulu. Kromě minimalizace tepelných ztrát řízené větrání zajistí přísun čerstvého vzduchu 24 hodin denně a navíc si dokáže poradit s nežádoucí vlhkostí, která je produkována běžným chodem domácnosti. 

Schiedel KombiAir – nejtišší rekuperační jednotka na evropském trhu

Nejtišší rekuperační jednotka na našem trhu
Problémem celé řady nabízených rekuperačních jednotek u nás je poměrně vysoká hlučnost, která může členům domácnosti značně znepříjemnit život. Systém KombiAir se zařadil s hlučností pouhých 34 dB mezi nejtišší výrobky v konkurenci podobných zařízení. To je sotva slyšitelná hranice, která nikterak neruší ani citlivé jedince.  

KombiAir šetří místo
Další výhodou systému je jeho kompaktnost. KombiAir je nutné začlenit již do projektu. Instalace se provádí ve fázi hrubé stavby. Díky tomu je možné vybrat nejvhodnější umístění s ohledem na celkovou dispozici domu. Jednotka je umístěna do modulu o půdorysu 360×620 mm. Výška se přizpůsobuje stropu. Celý produkt je tak svou velikostí srovnatelný s komínovými systémy Schiedel. 

Maximální účinnost a možnost regulace přívodu vzduchu
Dalším kritériem pro výběr jednotky je schopnost rekuperace tepla z odpadního vzduchu. Vydýchaný vzduch s nedostatkem kyslíku a příliš vysokou hladinou CO2 je odváděn z interiéru, zároveň je přiváděn čerstvý vzduch zvenčí, který je ohříván zachyceným teplem z odpadního vzduchu. Jednotka KombiAir má schopnost rekuperace tepla až 90 %. I tím se řadí k nejlepším na trhu. Možnost regulace přiváděného vzduchu v návaznosti na vytíženost a rozdílné využívání jednotlivých místností je dalším bonusem, který tento produkt nabízí. Správně navržený dům nejen dostojí legislativním požadavkům platným od příštího roku, ale představuje skutečný pokrok v kvalitě bydlení.

podle podkladů firmy Schiedel