Informace výrobců, Výplně otvorů

Schüco AWS 90.SI+ – hliníkový okenní systém s hodnotami tepelné izolace na úrovni pasivních domů

Společnost Schüco jako vůbec první výrobce hliníkových okenních systémů nabídne produkt, který plně splňuje hodnoty tepelné izolace na úrovni pasivních domů. Novinka s označením Schüco AWS 90.SI+ se na trhu objeví v únoru.
Nový okenní systém Schüco AWS 90.SI+ propojuje přednosti hliníku s progresivními hodnotami tepelné izolace, a rozšiřuje tak potenciál pro trvale udržitelnou architekturu budoucnosti. Ve spojení s trojitým zasklením (koeficient tepelné propustnosti sklem Ug = 0,6 W/m2K) a „teplými“ hranami dosahuje hliníková konstrukce s konstrukční hloubkou 90 mm hodnoty součinitele prostupu tepla oknem Uw = 0,8 W/m2K (za předpokladu standardních rozměrů 1,23×1,48 m a pohledové šířky 117 mm).
Nejnovější generace oken Schüco AWS 90.SI+ představuje energeticky efektivní řešení. Vynikajících hodnot tepelné izolace, pohybujících se na úrovni standardů pasivních domů, bylo u nového hliníkového okenního systému dosaženo především díky optimalizované a rozšířené izolační zóně s izolačními můstky plněnými pěnou, dále díky velkoobjemovému koextrudovanému středovému těsnění s „komůrkami“ a použití moderního řešení uložení tepelné izolace v zasklívací drážce. V kombinaci se skrytým mechanickým kováním Schüco AvanTec navíc okenní systém Schüco AWS 90.SI+ umožňuje provedení s úzkou pohledovou šířkou do 64 mm a hmotností okenního křídla do 160 kg. V závislosti na zvoleném typu kování lze zajistit ochranu proti vloupání až do třídy odolnosti WK3. Kromě skrytého mechanického kování AvanTec nabízí společnost Schüco také skryté mechatronické kování TipTronic pro napojení na systémy automatizovaného řízení budov.
Okenní profil Schüco AWS 90.SI+ je založen na stavebnicovém systému AWS (Aluminium Window System), a zaručuje tak kompatibilitu s hliníkovými dveřními systémy Schüco ze série ADS 90 PL.SI, která bude uvedena na trh v průběhu letošního roku. Výborné užitné vlastnosti hliníku zaručují kromě vynikajících energetických standardů také možnost volby z rozmanité nabídky designových provedení. Hliník nabízí řadu zajímavých možností nejen v oblasti designu, ale rovněž z hlediska konstrukce a trvanlivosti a funkčnosti stavebních prvků. Je materiálem, který je lehký, pevný, odolný vůči korozi, trvanlivý, snadno a do detailů tvarovatelný. Má i nízké nároky na údržbu. Životnost hliníkových oken, dveří i fasád je obvykle delší než doba životnosti/využitelnosti samotné budovy. Díky možnosti recyklace materiálu a modernizaci výroby se negativní dopady výrobních procesů na životní prostředí významně redukují.
Více informací o produktech společnosti Schüco naleznete na www.schueco.cz.
podle podkladů firmy Schüco International KG
 
 
Schüco AWS 90.SI+Schüco AWS 90.SI+Schüco AWS 90.SI+, izotermický průběh při venkovní teplotě –10 °C a vnitřní teplotě +20 °C