Fasádní pláště, Informace výrobců

Schüco má v nabídce nejužší větrací křídlo pro větrání skleněných fasád

Německá společnost Schüco International KG, výrobce konstrukcí z hliníku a oceli pro okenní fasády i celoprosklené konstrukce, nabízí prostřednictvím své dceřiné společnosti Schüco CZ, s. r. o., vůbec nejužší otvíravé větrací křídlo na trhu pod názvem Schüco AWS VV (Ventilation Vent). Kromě unikátní pohledové šířky 170 mm jsou v nabídce také rozměry 250 a 300 mm.
Toto vertikální otvíravé větrací křídlo z hliníku je snadno ovladatelné a ideální právě pro zakomponování do velkých fasádních celků s pevným zasklením. Křídlo s plnou výplní lze realizovat jako plošně lícující nebo s přírazem. Pro architekty může být zajímavá možnost individuálně zvolit barevné provedení povrchu křídla. K dispozici je ve stavební hloubce 65, 70, 75 a 90 mm a lze ho kombinovat se všemi profily Schüco ze sérií AWS, AWS BS a AWS WF nebo jako element vsazený do fasády. K pohodlnému a bezpečnému větrání přispívá omezovač otevírání s nastavitelným úhlem otočení křídla. Systémovým doplněním větrací jednotky Schüco AWS VV je zcela skryté a přiléhající okenní kování Schüco AvanTec SimplySmart s třídou odolnosti RC 2.
Otvíravé větrací křídlo Schüco AWS VV (Ventilation Vent)Otvíravé větrací křídlo Schüco AWS VV (Ventilation Vent)
 
Křídlo lze nainstalovat od podlahy ke stropu až do výšky 3 metrů. Díky dilatačnímu (dělenému) tepelněizolačnímu můstku je zamezeno vzniku bimetalického efektu. Jedná se o fyzikální jev, při kterém vlivem rozdílných interiérových a exteriérových teplot dochází k prohnutí profilu křídla. K rychlé a nekomplikované montáži přispívají krycí profily i víceúčelové rohové dílce s možností využití pro zmiňované stavební hloubky a pohledové šířky. K dalším benefitům patří zacvakávací závorová lišta nebo naprosto přesně předpřipravené komponenty kování, bez nutnosti frézování či jiných úprav.
Pro více informací navštivte www.schueco.cz.
podle podkladů společnosti Schüco CZ