Fasádní pláště, Informace výrobců, Veletrhy a výstavy

Schüco představí na veletrhu BAU 2017 textilní fasádu Facid

Společnost Schüco, německý výrobce okenních, dveřních a fasádních systémů, představí na mezinárodním veletrhu BAU 2017 v Mnichově unikátní textilní fasádu Facid. A středem zájmu bezesporu bude i nová řada protipožárních a protikouřových dveřních profilů. Veletrh se koná od 16. do 21. ledna 2017 a Schüco najdete na stánku č. 301 v hale B1.

Spolehlivost a svoboda při plánování pro architekty
Schüco Facid – detail spojovacího profilu
Vysoká úroveň tvůrčí svobody podpořená spolehlivostí při plánování je pro Schüco prioritou. Textilní fasáda Facid je globálně prověřeným, vysoce flexibilním řešením, které otevírá další možnosti vzhledu budov. Kromě atraktivního designu je významnou výhodou tohoto produktu operativnost a přizpůsobivost, instalace je časově nenáročná a nenarušuje provoz budovy. Zatímco jádro objektu zůstává, vzhled se může v průběhu času měnit třeba z důvodu jiného využití objektu, kvůli technickým modifikacím či pro novou firemní architekturu. Ať už se jedná o fasádu zavěšenou, zezadu odvětrávanou či integrovanou, případně na přání se stínicí a protisluneční technikou a dodatečnými dekorativními úpravami včetně možnosti kombinované fasády, Facid je založena na rychlé instalaci díky upínacímu systému a nevyžaduje náročnou výrobu. Výhodou je také nízká hmotnost. 

K výběru je několik typů fasádních tkanin, vždy záleží na účelu objektu. Například se může jednat o předpjatý výplet z PVC vláken s možností potisku nebo o vysoce kvalitní skelná vlákna s protipožární odolností třídy A2. Všechna vlákna jsou k dispozici v mnoha barvách a v různém stupni pórovitosti, například tak lze řešit příčnou ventilaci v parkovacích domech.

Facid plášť na fasádě o rozloze 20 000 m² na letišti Berlin Brandenburg Willy Brandt3D vzhled textilní fasády Facid na budově chirurgického centra v Mnichově (Großhadern)

Efektivní výroba a instalace protipožárních dveřních profilů
Schüco se na veletrhu zaměří na optimalizaci výrobních procesů od plánování až po instalaci na místě. Jedním z příkladů může být nová řada dveřních profilů s protipožární a protikouřovou ochranou stavební hloubky 90 nebo 76 mm (Schüco FireStop ADS 90 FR 30 a Schüco FireStop ADS 76.NI SP). Díky unikátní geometrii profilů jsou komponenty kování montovány bez nutnosti frézování a použití nástrojů. Dojde-li v průběhu životního cyklu ke změně využití, lze komponenty kování jednoduše a s minimálními náklady uzpůsobit novým potřebám. Systém umožňuje navrhnout protipožární dveře bez zamykací techniky, ideální pro interiérové dveře s vysokou frekvencí užití.

Investory zajímá trvalá udržitelnost
Schüco v Mnichově ukáže také trvalé a udržitelné produkty, ideální pro realizaci úspěšných projektů s maximální návratností. Příkladem je fasádní systém Schüco FWS 50.SI a vysoce tepelně izolovaný okenní systém Schüco AWS 75.SI+, které byly dle aktuálního C2C standardu amerického institutu „Cradle to Cradle Products Innovation Institute“ oceněny certifikátem Silver.

Pro více informací o systémech Schüco navštivte www.schueco.cz.

podle podkladů společnosti Schüco CZ