Informace výrobců, TZB

Sentio – nový systém regulace podlahového topení od Wavinu

Společnost Wavin přichází s novým systémem regulace pro topení v podlaze, který pro ni vyvinula česká firma Jablotron. Tento moderní systém je vybaven umělou inteligencí a lze jej řídit i pomocí mobilní aplikace, která je k dispozici ke stažení zdarma pro operační systémy Android a iOS. Aplikace je nejen v češtině, ale i v celé řadě dalších jazyků.

Srdcem systému Sentio pro vytápění a chlazení je Centrální řídicí jednotka (CCU). CCU lze použít až s 24drátovými nebo bezdrátovými termostaty nebo senzory a může ovládat až 16 termoelektrických pohonů pro řízení až osmi různých zón. Navíc jednotka disponuje pěti teplotními vstupy a dvěma výstupy. Centrální jednotka má ještě k dispozici dva výstupy s napětím (230 V) a dvě relé pro ovládání čerpadel. CCU lze rozšířit pomocí rozšiřujících modulů, které umožní větší počet vstupů/výstupů. K CCU jsou připojeny příslušné periferie pro získávání informací – termostaty a senzory. Na základě těchto informací je pak řízena teplota v místnostech. K nastavení a ovládání systému slouží dotykový display, který nemusí být stálou součástí a montážní firma si ho může po nastavení systému odnést s sebou. Nastavení a uvedení do provozu může probíhat i přes PC. Systém pak lze uživatelem ovládat i z mobilního telefonu pomocí aplikace.

Systém Sentio nabízí dva základní typy externích snímačů teploty, kabelový a bezdrátový. Venkovní teplotní čidlo předává centrální řídící jednotce informace o venkovní teplotě, pokojové termostaty a čidla zase poskytují potřebné informace o teplotách v místnostech, které musí CCU řídit.

Více informací najdete v instruktážním videu:

podle podkladů společnosti Wavin Ekoplastik