Informace výrobců

Shop.doka.com přináší nové možnosti v nákupu a nájmu bednicí techniky

V polovině dubna spustila společnost Doka, dodavatel bednicí techniky, vlastní e-shop s bednicím materiálem. První možnost nákupu dostali stávající uživatelé platformy elektronické správy staveniště myDoka.

I když společnost Doka operuje ve více než sedmdesáti zemích světa, možnost online nákupu dostaly české firmy mezi prvními. „Společnost Doka provozuje elektronický obchod v domácím Rakousku, v Německu, ve Švýcarsku a ve Velké Británii. Česká republika je tak pátou zemí, kde je internetový obchod spuštěn. To dozajista potvrzuje jisté výsadní postavení a úctu k našim zákazníkům,“ komentuje Martin Tarant, manažer obchodu shop.doka.com

Start prvního e-shopu Doka ve střední a východní Evropě je výrazným milníkem v oblasti obchodu s bednicí technikou. „Online obchod jistě nenahradí současnou formu obchodování, nicméně pro zákazníky, kteří si objednávají rutinní prvky, potřebují přiobjednat bednění nebo náhradní díly, je e-shop jasným krokem kupředu. Zákazníci mají zboží k objednání okamžitě a navíc vidí svoje specifické cenové podmínky, protože v e-shopu máme nastavení pro každého jednotlivého zákazníka,“ upřesňuje Karel Novotný, jednatel společnosti Česká Doka. Důležité je zmínit, že v rámci internetového obchodu Doka je možné bednicí techniku nejen koupit, ale získat také do nájmu. Nájem totiž tvoří naprostou většinu obratu bednění.

Elektronický obchod Doka, který je možné navštívit na adrese shop.doka.com, je určen pro firemní zákazníky, stávajícími nebo nové. „Stejně jako platforma myDoka, která, zjednodušeně řečeno, nabízí elektronickou správu staveniště, je také e-shop Doka propojen s interními systémy společnosti. Proto je třeba, aby registrovaný zákazník e-shopu byl zároveň stávajícím zákazníkem zavedeným ve zmíněných systémech. Jen tak totiž může e-shop nabídnout všechny funkcionality díky plnému propojení s veškerými daty. To znamená třeba specifické nákupní nebo platební podmínky zákazníka,“ dodává Martin Tarant.

E-shop není jen jednoduchým obchodem, ale nabízí možnosti široké personalizace pro stavební firmy. Například možnost rozdělení dodávek podle jednotlivých stavenišť nebo třeba přidělení nákupních práv různým uživatelům dle jejich pozice ve firmě. V kombinaci se stávajícím portálem myDoka, který v nejbližší době projde výraznou aktualizací, tak vzniká unikátní komplex služeb pro stavbu, který poskytuje možnosti objednávání bednění, jeho správy na staveništi, řešení vratek, kontrolingové nástroje, elektronický archiv nebo třeba knihovnu všech dostupných manuálů a informací k bednicím systémům Doka.

Na shop.doka.com mají zákazníci přístup kdykoliv a kdekoliv a prostřednictvím všech jejich oblíbených zařízení. Obchod je optimalizovaný pro PC, tablet nebo chytrý telefon, vyladěný podle zákazníkových preferencí, smluv a dřívějších objednávek. Aktuální přehled produktů, jejich dostupnost i ceny jsou upravovány podle preferencí zákazníka i jeho jednotlivých projektů, díky čemuž je vyhledávání produktů výrazně efektivnější. Znamená to, že e-shop se přizpůsobuje každému zákazníkovi zvlášť na základě jeho předchozích objednávek, rámcových dohod i domluvených individuálních obchodních podmínek.

Po ukončení nákupu mohou zákazníci sledovat stav objednávky online, vybrat si datum doručení i jeho způsob. Zboží totiž může být doručeno přímo zákazníkovi nebo vyzvednuto na pobočce Doka. Pro otázky nebo bližší domluvu pak je samozřejmě k dispozici odborník na bednění, tedy na shop.doka.com i hotline. „Internetový obchod je pro nás dalším inovativním krokem, kterým chceme zákazníkům co nejvíce usnadnit jejich každodenní úkoly,“ říká Martin Tarant. „Dnes lidé využívají technologie na každém kroku, jsou na to zvyklí a mnozí dokonce podobnou cestu preferují. My ji jen chceme usnadnit a poskytnout zákazníkům možnost pohodlné volby jakým způsobem nás budou kontaktovat a jak s námi obchodovat,“ dodává.

Shop.doka.com přináší nové možnosti v nákupu a nájmu bednicí techniky Shop.doka.com přináší nové možnosti v nákupu a nájmu bednicí techniky Shop.doka.com přináší nové možnosti v nákupu a nájmu bednicí techniky

Internetový obchod je součástí velkého balíku elektronických aplikací, které znamenají každodenní usnadnění práce tisícovkám uživatelů po celém světě. A je jedno, zda se jedná o nástroje pro plánování bednění, online kalkulačky, informační portály, elektronickou správu staveniště myDoka, systém Concremote nebo další. Důležité je, že všechny tyto nástroje jsou jednoduše po ruce a od jejich využití dělí pouze „malé kliknutí pro člověka“.

Od zavedení v prvních zemích už shop.doka.com zaznamenal více než 50 000 unikátních návštěv, které přinesly tisíce transakcí. Celkový obrat internetového obchodu shop.doka.com přesáhl ke konci roku 2017 jeden milión eur.

„Rychlost akceptace online obchodu Doka je vyšší, než jsme očekávali. Dá se říci, že řada zákazníků už dokonce dává před tradičními postupy přednost nákupu přes e-shop,“ říká šéf e-commerce z rakouského Amstettenu Garald Harring. A dodává: „Počet návštěv v online obchodě je dobrým ukazatelem toho, jak velký je potenciál pro on-line prodej v odvětví stavebnictví. A my jsme rádi, že můžeme být mezi prvními, kteří prostřednictvím online služeb nabídnou bednicí techniku.“

Online Shop Doka
● Adresa: shop.doka.com
● Spuštění: 15. dubna 2018
● Přístupné: 24 hodin denně, 7 dní v týdnu
● Optimalizováno pro všechny běžné operační systémy
● Možnost zobrazení: stolní i přenosné počítače, mobilní zařízení
● Určeno pro firemní zákazníky společnosti Doka
● Počet kategorií: 4 (stěnové bednění, stropní bednění, komponenty a příslušenství, bezpečnostní výrobky)
● Počet produktů: téměř 500
● Příbuzné projekty: platforma elektronické správy staveniště myDoka

Další informace o produktech a službách Doka najdete na www.doka.cz nebo její facebookové stránce

podle podkladů firmy Česká Doka