Informace výrobců, Výplně otvorů

Skla Planibel Low-e Anti-Fog od AGC – okna bez zamlžení

Současné moderní budovy – rodinné domy, rezidenční výstavba či administrativní komplexy – jsou velmi kvalitně zateplené. Dokonalá izolace však v mnoha případech přináší i ne vždy chtěné průvodní jevy.
Obr. 2: Planibel AF TopN+, izolační trojsklo 4–14–4–14–4: #2 a #5 s 90 % argonuObr. 1: Planibel AF TopN+, izolační dvojsklo 4–15–4 s 90 % argonuJedním z nich je zamlžení oken. Dochází k němu v případě, že je venkovní vzduch chladný a vlhký, většinou na jaře a na podzim. Na vnějších sklech izolačního zasklení pak kondenzuje voda. Přestože zamlžení funkci ani kvalitu oken neovlivňuje, není přes něj vidět a esteticky nevypadá příliš dobře. S rostoucí kvalitou zateplení je tento jev stále častější.
Výrobce skla, společnost AGC Glass Europe, přišel v červenci na trh s novinkou, která zamlžení oken řeší. Vyvinul skla Planibel Low-e Anti-Fog s antikondenzačním efektem. Řešení spočívá v tom, že je vnější strana skla potažena transparentním pyrolytickým povlakem Planibel G fasT. Ten drží teplotu vnější strany oken na vyšší hodnotě, a tak oddaluje kondenzaci vody.
Do škály skel Planibel patří v současné době dva výrobky. Planibel AF je zasklení opatřené antikondenzačním pyrolitickým povlakem. Planibel AF TopN+ je sklo se dvěma povlaky, které kombinují antikondenzační vlastnosti s tepelnou izolací. Oba výrobky je možné sestavovat do izolačních dvojskel nebo izolačních trojskel, a tak uspokojit i ty nejnáročnější požadavky.
Více informací o produktech společnosti AGC naleznete na webových stránkách www.YourGlass.com nebo se můžete obrátit přímo na oddělení podpory projektů International Building Projects Team prostřednictvím ibp@eu.agc.com.
podle podkladů firmy AGC Glass Europe