Dřevěné a montované konstrukce, Informace výrobců

Skladba konstrukce s minerální izolací URSA PUREONE

Společnost URSA začala vydávat internetový čtvertletník – newsletter – My URSA. Chce tak zlepšit informovanost svých zákazníků, ale i odborníků v oboru snižování energetické náročnosti budov a zlepšování komfortu bydlení. Článek je ukázkou z toho newsletteru. Difuzně otevřená konstrukce svádí na první pohled k nejistotě otevřeného prostoru, který nedostatečně izoluje. Jde dnes už o nový technický termín, který uvádí do praxe konstrukci fungující na základě rozdílu tlaků mezi vnějším a vnitřním prostředím za použití materiálu s parobrzdnými účinky – URSA SECO PRO 2 nebo jiným parobrzným materiálem, doplněnými plnohodnotnou minerální izolací URSA, která má nejvhodnější paropropustnou hodnotu rovnou číslu 1, tedy plně paropropustné.

My URSASkladba konstrukce s minerální izolací URSA PUREONESkladba konstrukce s minerální izolací URSA PUREONE

Konstrukce difuzně uzavřená je postavena na principu nám známé střešní konstrukce. Konstrukce, ve které má hlavní roli minerální izolace URSA, je z vnější strany (exteriéru) opatřena difuzní fólií URSA SECO 0,04 a ze strany vnitřní (interiéru) parotěsnou zábranou URSA SECO 100.

Ať jde o konstrukci technologicky konstruovanou jako difuzně otevřenou nebo difuzně uzavřenou, izolace URSA je na pořadu dne vždy. Nejvhodnějším materiálem je dnes novinka roku 2017 URSA PUREONE SF 34 a materiál s nejlepší lambdou v roli URSA PUREONE SF 32.

Skladba konstrukce s minerální izolací URSA PUREONE

Novinka roku 2017 minerální izolace URSA PUREONE SF 34 a produkt s nejlepší lambdou v roli URSA PUREONE SF 32 je ochranným mostem mezi nosnými konstrukcemi, kdy je jejich hlavní misí zdraví v bezpečí domova.

Celý newsletter My URSA 1/2017 na téma dřevostavby si můžete přečíst zde.

podle podkladů společnosti URSA