Informace výrobců, Výplně otvorů

Skrytý systém závorování I-tec

Inovativní závorování je první významnou inovací u systémů kování od zavedení otevíravého/sklopného kování na počátku 70. let. U Internormu je již několik let standardem použití skrytých závěsů, tento princip je nyní použit také pro funkční spáru a „viditelné kování“ se používá pouze tam, kde je to nutné.
 

I-tec závorování se používá momentálně u plastového a plasthliníkového okna KF 500 ve stylu home pure a je revolučním ve více ohledech: nejsou zapotřebí viditelné uzavírací kusy na rámu – namísto vyčnívajících závorovacích čepů přebírají integrované klapky bezpečné závorování křídla. Ke spojení závorovacích klapek dochází skrytě v dutých komorách profilu křídla.
 
Snadná údržba
Myti rámu je snadnější, neboť uzavírací kusy takřka nejsou vidět. Jen několik málo dílů na křidle minimálně vyčnívá, a mezi díly se nacházejí hladké, plastové povrchy profilu, které lze lehce udržovat.
 
Bezpečnost
Okna s I-tec závorováním již odpovídají ve standardním provedeni třídě odolnosti RC2N (s uzamykatelnou klikou a sklem odolným proti vloupání sklo RC2) dle EN 1627-1630 – sériově testovaná ochrana proti vloupání.
 
Perfektní stabilita a náročný design
Propracovaná konstrukce umožňuje o 30 % menši pohledové šířky. Velkoryse rozměry oken a energeticky úsporná trojskla vyžaduji provedeni pro zatížení těžkých křidel. Okno drží dole čtyřkloubové ložisko a nahoře ložisko nůžek. Nova konstrukce ložiskových časti umožňuje hmotnosti křidel do 130 kg při kompaktním designu.
 
Výhody
● o 30 % menší pohledové šířky rámu a křídla;
● RC2N ve standardu bez omezení funkce;
● směrodatná tepelná izolace ve standardu Uw ≤ 0,69 W/m2K.
 
Podrobné informace o jednotlivých produktech pro architekty a projektanty, vč. osvědčení, produktových listů a výkresů ve formátu dwg, jsou k dispozici po registraci na [1st] WINDOW PORTAL.
podle podkladů společnosti Internorm-okno