Fasádní pláště, Informace výrobců, Snižování energetické náročnosti budov

Souhra složek zvyšuje hodnotu fasádního systému StoTherm Classic

Systémový přístup je od samého začátku hlavní zásadou Sto. Proto je kontaktní zateplovací fasádní systém StoTherm Classic výsledkem dokonalého sladění všech složek. StoColor Classic je hospodárný systém s maximální garancí. Investoři oceňují vysoké izolační účinky a odolnost vůči povětrnostním vlivům. S konečnou povrchovou úpravou Stolit nebo StoSilco je systém odolný proti mikroorganismům a plísním.

StoTherm Classic – řez

Zkouška pevnosti v ohybu dokazuje až 10násobně vyšší elastičnost a odolnost systému StoTherm Classic proti tvorbě trhlin ve srovnání s minerálními systémy. Vysoká odolnost proti vzniku trhlin navíc dopomáhá k udržení konstantní teploty ve zdivu a ochraně stavebního fondu. Mimořádně vysoká je i mechanická odolnost celého systému – je až třicetinásobně větší ve srovnání s minerálními systémy (15 J u systému StoTherm Classic proti 0,5 až 1 J u minerálních systémů).

K lepení se používá minerální tixotropní a vysoce paropropustná lepicí hmota Sto-Baukleber, která je charakteristická velmi vysokou lepicí schopností a přídržností k podkladu. Hodí se pro staticky pevné, rovné i nerovné minerální podklady. Je velmi dobře zpracovatelná, a to jak ručně, tak i strojově. Lze ji použít pro lepení EPS desek i desek z minerální vlny.

StoTherm Classic – zkouška pevnosti v ohybuStoTherm Classic – zkouška mechanické odolnosti

Vysokou odolnost proti vzniku trhlin a proti mechanickému zatížení poskytuje celému systému bezcementová armovací hmota StoArmat Classic plus s vynikající schopností přebírat pnutí. Mezi její přednosti patří také odolnost vůči povětrnostním vlivům, paropropustnost, vysoká bezpečnost zpracování díky přidanému vodicímu zrnu, velmi dobré vlastnosti zpracování, dobrá plnicí schopnost a vynikající roztíratelnost. Nanesení hmoty je jednoduché a bezproblémové. Celý systém StoTherm Classic je nesnadno zápalný, třída reakce na oheň podle EN 13501-1 je u armovací hmoty StoArmat Classic plus A2-s1, d0. K dispozici je také organická, bezcementová armovací stěrka s brzkou odolností proti dešti StoArmat Classic QS, která tuhne značně rychleji v teplotním rozsahu od +1 do +10 °C a při vlhkosti vzduchu až do 95 %. QS-technologie tak poskytuje značné výhody co do času i nákladů a zaručuje plnění termínů i při nepříznivém, vlhkém a chladném počasí počátkem a koncem zimy.

Armovací síťovina Sto Glasfasergewebe splňuje nejvyšší požadavky na odolnost proti tvorbě trhlin a odolnost proti nárazům. Optimalizované silové uchycení je zárukou nejvyšší bezpečnosti a ochrany před vznikem trhlin, výhodou je i vysoká pevnost v tahu, odolnost proti posunutí a zásadám.

Armovací hmota StoArmat Classic PlusArmovací síťovina Sto-Glasfasergewebe

Povrchová úprava s organickými omítkami Stolit a silikonovými omítkami StoSilco poskytuje systému StoTherm Classic vysokou odolnost proti řasám a plísním. Omítky jsou tónovatelné dle StoColor Systému, fasádu lze navíc upravit StoDeco profilů, bosáží a plošných lícovek Sto.

Veškeré detaily k systému StoTherm Classic najdete na www.sto.cz.

podle podkladů společnosti Sto