Informace výrobců, Stavební chemie

Spárovací hmota Ceresit CE 40 se dokonale hodí k velkoformátovým dlažbám

Současným trendem v oblasti dlažeb jsou velké formáty. „Např. italská keramička ABK přišla tento rok v rámci velkoformátových obkladů s novým netradičním rozměrem 169×320 cm. V roce 2017 uvidíme velké množství obrovských ,tapet‘, které jsou ve skutečnosti obklady v megaformátech (např. Kerlite, ABK),“ říká Jiří Soukup mladší, výkonný ředitel skupiny Keramika Soukup.

„Při lepení velkoformátových obkladů a dlažeb je potřeba znát a respektovat všeobecné zásady, které platí pro podklad, manipulaci s obkladovými prvky, způsob lepení a spárování,“ dodává Tomáš Hloušek, obchodní ředitel AC, Henkel CZ/SK, dodavatele stavební chemie Ceresit.

Barevný koncept vycházející z živlu vzduchBarevný koncept vycházející z živlu vzduch

Barevný koncept vycházející z živlu vodaBarevný koncept vycházející z živlu voda

V popředí zájmu jsou u velkých formátů imitace přírodních materiálů, jako jsou dřevo, kámen, mramor, nebo imitace kovu. Výrazné barvy jsou poslední roky potlačené na úkor přírodních odstínů hnědé, béžové, šedé. Zákazníci velmi často a rádi sahají také po imitacích betonu. Na tento trend reaguje i aktuální nabídka barevných odstínů spárovacích hmot Ceresit CE 40 Aquastatic a silikonu CS 25. Barevný koncept je inspirován barvami čtyř přírodních živlů – vzduchu, země, ohně a vody. Barvy vzduchu jsou lehké, čisté a decentní a mezi barvami najdou zákazníci přírodní pastelové odstíny bílé, stříbrné a šedé. A barvy země se perfektně hodí k oblíbeným imitacím přírodních materiálů (dřevo, kámen či mramor), s nimiž vytváří harmonický a jednotný vzhled.

Barevný koncept vycházející z živlu zeměBarevný koncept vycházející z živlu země

Barevný koncept vycházející z živlu oheňSpáry však plní nejen optickou, ale i technickou funkci. Ze spárovacích hmot Ceresit nabízí i u velkých formátů ideální kombinaci kvality a barevnosti Ceresit CE 40 Aquastatic http://silicaactive.ceresit.cz/

s technologií Silica Active. Speciální mikrosiliky udělali z poslední generace této „spárovačky“ obzvlášť stabilní a odolnou spárovací hmotu. Stabilizované barevné pigmenty garantují homogenní vzhled povrchu, jeho dokonalou stálost a intenzitu barev bez výkvětů. Spárovací hmota Ceresit CE 40 je právě díky této unikátní technologii ideální pro prostory dlouhodobě vystaveny vlhkosti jak v interiéru, tak v exteriéru. Bez obav ji můžete použít i na kritické podklady, jako jsou sádrokarton, dřevotříska a plochy s podlahových vytápěním. Hmota Ceresit CE 40 je obzvlášť vhodná pro spárování obkladů a dlažby z keramiky, včetně gresové, skla, mozaiky a přírodního kamene na stěnách i podlahách.

podle podkladů společnosti Henkel ČR