Články, Informace výrobců, Stavební chemie

Spárovací hmota RAKO s technologií „BIO EFFECT“ zabrání růstu plísní

Riziku napadení plísní a řasou pomáhá předejít inovovaná flexibilní spárovací hmota RAKO GF BIO z řady RAKO SYSTEM. Vylepšená receptura hmoty RAKO GF BIO totiž disponuje technologiemi „BIO EFFECT“ a „DRY EFFECT“. Díky obsahu biocidů a hydrofobním přísadám je zajištěna mimořádná hygiena povrchu a snadná údržba.

Spárovací hmota RAKO s technologií „BIO EFFECT“ zabrání růstu plísníRychlé tvrdnutí hmoty dovoluje, že povrch je pochozí již po zhruba 4 hodinách a plné zatížení snese již po 3 dnech. Spárovací hmota RAKO GF BIO je dostupná ve dvanácti nejžádanějších odstínech vycházejících ze 24hodinového barevného systému RAKO OBJECT. Ten respektuje nejen požadavky architektů a designérů, ale i hledisko údržby.

RAKO GF BIO je lehce zpracovatelná spárovací hmota s ideálně hladkým povrchem pro spáry šířky 2 až 20 cm ve vnitřním i vnějším prostředí. Hydrofobní přísady zajišťují nesmáčivost povrchu, tzv. DRY EFFECT, díky kterému se na povrchu nedrží voda a póry se nezanáší nečistotami. Spára vyniká výbornou omyvatelností, což znamená usnadnění údržby i v hygienicky náročných prostorech. Obsah biocidů v receptuře přináší tzv. BIO EFFECT, značnou odolnost proti plísním, bakteriím a řasám. Složení spárovací hmoty navíc potlačuje tvorbu výkvětů.

Spárovací hmota RAKO GF BIO je určena pro spárování obkladů a dlažeb, včetně přírodního kamene, v nejširším spektru aplikací zahrnujícím i kuchyně a jiné hygienicky náročné prostory, jako jsou restaurace nebo obchody. Je ideální na plochy, kde dochází k rozměrovým změnám v důsledku velkého tepelného pnutí, například u vytápěné podlahy, balkonů, teras. Není vhodná na dilatační spáry a na místech, kde je požadována zvýšená chemická odolnost. Spotřeba hmoty je 0,30 až 0,80 kg/m² dle šířky spáry a formátu keramických obkladů a dlažby.

RAKO GF BIO je součástí systémového řešení RAKO SYSTEM – KOUPELNY i RAKO SYSTEM – TICHÁ DLAŽBA. Řada Spárovací hmota RAKO s technologií „BIO EFFECT“RAKO SYSTEM reprezentuje výrobky z oblasti stavební chemie, kromě přípravků na čištění a údržbu obkladů zahrnuje materiály pro přípravu podkladu (vyrovnávací hmoty, penetrační nátěry, kontaktní můstky, samonivelační hmoty), hydroizolační stěrky, lepicí a spárovací hmoty (cementové, epoxidové).

Spárovací hmotu RAKO GF BIO dostanete v autorizovaných prodejnách RAKO. Zakoupíte ji v plastovém obalu, kyblíku, který obsahuje papírový sáček s hmotou. Plastový obal usnadňuje přípravu a aplikaci hmoty. Doporučená cena balení je 5 kg/399 Kč.

Více o spárovací hmotě RAKO GF BIO a dalších výrobcích RAKO najdete na www.rakosystem.cz.

podle podkladů společnosti Lasselsberger