Informace výrobců, Výplně otvorů

Střešní okna FAKRO určená pro výměnu starých střešních oken za nová

Střešní okna stárnou a ztrácejí svou funkčnost. Starší okna se konstrukčně liší od aktuálně vyráběných a také z hlediska energetické úspornosti a bezpečnosti. Navíc už nemusí splňovat požadavky uživatele. S ohledem na životní prostředí byly po roce 2000 stanoveny předpisy týkající se termiky budov, které určují minimální normy pro střešní okna. Nechtěné ztráty drahé tepelné energie, nevyhovující zabezpečení proti vloupání nebo nevhodné estetické vlastnosti – to jsou argumenty hovořící pro výměnu starých střešních oken za nová.

Renovaci obydlí máme obvykle spojenou s nepohodlím a nepořádkem. Společnost FAKRO ale rozšířila svou produktovou řadu o střešní okna určená pro renovaci, která mají tu výhodu, že se během výměny střešních oken nemusí zasahovat do stávajícího ostění.

Těnicí lemováníStřešní okna FAKRO určená pro výměnu starých střešních oken za nováStřešní okna FAKRO určená pro výměnu starých střešních oken za nová

Střešní okna na výměnu mohou být vyrobena ze dřeva – okna „RE“ nebo z plastu – okna „RF“. Dřevěná okna jsou kromě standardní verze s transparentním akrylátovým lakem dostupná rovněž ve verzi s bílým polyuretanovým nátěrem. Co se týče způsobu otevírání, dřevěná okna mohou být jak kyvná tak i výklopně-kyvná, dále mohou být vybavena dvojskly nebo trojskly, a to vše při zachování standardních rozměrů střešních oken FAKRO. Plastová okna se vyrábí v bílém provedení a v dekoru zlatý dub nebo borovice. Střešní okna na výměnu FAKRO mohou zastoupit i okna jiných výrobců.

Střešní okna FAKRO určená pro výměnu starých střešních oken za nováStřešní okna FAKRO určená pro výměnu starých střešních oken za nová

Střešní okna na výměnu jsou vyráběna v rozměrech, u kterých je rozměr vnitřního ostění (SDK drážek) stejný jako u starých měněných oken. Toto řešení umožňuje instalovat nové střešní okno přesně na tom místě, na kterém bylo namontováno staré okno. Díky tomu celé vnitřní ostění zůstane neporušeno. Výhodou tohoto řešení je možnost ponechání starého obložení interiéru a omezení nákladů na výměnu střešních oken. Kompletní výměna oken proběhne tedy snadno a rychle, a navíc bez velkého nepořádku a všudypřítomného prachu.

Zúčastněte se soutěže a vyhrajte chytrý telefon
Kupte si do 31. 7. 2016 výrobek nebo výrobky FAKRO v minimální hodnotě 10 tisíc korun bez DPH a vyhrajte chytrý telefon! Výrobky můžete libovolně kombinovat a zakoupit u distributora, prodejce nebo realizační firmy, které jsou zapsané v databázi firem uvedených na www.fakro.cz.

Nezapomeňte se registrovat do soutěže nejpozději do 5. 8. 2016 na www.fakro.cz/vyrobky/akce/s-fakro-vyhrava-kazdy/.

podle podkladů společnosti FAKRO CZECH