Informace výrobců, Výplně otvorů

Střešní okna s cenově výhodnými energeticky úspornými trojskly U4 a U5

Střešní okna jsou optimálním řešením využívaným v moderním stavebnictví. Přinášejí více světla do interiéru, zajišťují výhled vně bytu a také umožňují provětrání podkroví. Podle typu podkroví a specifických požadavků zákazníka lze pro každou místnost zvolit optimální typ střešního okna.

V nabídce střešních oken s cenově výhodným trojsklem se zasklením U4 a U5 nacházíme celou řadu výrobků, do této skupiny patří výklopně-kyvná okna, kyvná okna nebo okna se zvýšeno osou otáčení.

Okna vynikají velmi dobrými parametry, vysokou kvalitou zpracování a úsporností tepelné energie. Mezi hlavní výhody těchto oken patří zejména energeticky úsporné a cenově výhodné trojsklo U4 a U5 s nízkým součinitelem prostupu tepla, u oken se zasklením U4 je Uw = 1,1 W/m².K, u U5 je Uw = 0,97 W/m².K.

Okna s kyvnou konstrukcí se závěsy umístěnými v polovině výšky okna se vyznačují pohodlnou obsluhou, a jsou vybavená automatickou ventilační klapkou V40 nebo V35 pro přísun optimálního množství vzduchu. Díky vakuové impregnaci dřeva, systému vedení křídla a hliníkovým profilům chránícím před povětrnostními podmínkami se okna vyznačují vysokou odolností.

FakroFakro

FakroFakro

Výklopně-kyvná střešní okna preSelect
Střešní okna nové generace preSelect jsou vybavená dvěma oddělenými funkcemi otevírání – výklopnou a kyvnou. Oddělené funkce otevírání zajišťují stabilitu a zvyšují bezpečnost při užívání. Výklopná funkce v rozsahu 0–35° umožňuje snadný přístup k oknu, zvětšuje tak užitnou plochu místnosti a poskytuje neomezený výhled do okolí. Kyvná funkce s úhlem otočení do 180° naopak slouží k mytí vnějšího skla a stažení markýzy. Volbu funkce zajišťuje přepínač preSelect umístěný v horní polovině rámu. Rozsah montáže je 15–55 °.

Kyvná střešní okna
Oblíbená konstrukce oken se závěsy umístěnými v polovině výšky okna. Pohodlnou obsluhu okna přináší klika Elegant umístěná v dolní části křídla. Klika umožňuje spárové větrání ve dvou polohách. Pojistka blokující křídlo v poloze pootočené o 180 ° umožňuje umytí vnější strany zasklení a stažení markýzy. Široké spektrum vnitřních i předokenních doplňků a příslušenství. Rozsah montáže je 15–90 °.

Okna se zvýšenou osou otáčení
Kyvná okna s osou otáčení umístěnou nad středem okna tak, aby se dokonce i vysoká osoba mohla pohodlně dostat ke spodní hraně otevřeného okna. Jedná se o největší (nejdelší) jednokřídla střešní okna dostupná na trhu s výškou až 206 cm. Široká paleta vnitřních i vnějších doplňků. Rozsah montáže je 20–65 °.

Od ledna 2018 se nabídka střešních oken se zasklením U4 rozšířila o kyvná plastová okna PTP-V vybavená levnější verzí trojskla – zasklením U4. Celkový součinitel prostupu tepla u oken PTP-V U4 se standardním lemováním má hodnotu Uw = 1,1 W/m².K.

Okna PTP-V U4 mají všechny charakteristické vlastnosti plastových oken FAKRO, výborně se hodí na příklad do místností se zvýšeným výskytem vlhkosti např. do kuchyní nebo koupelen. Okna jsou dostupná rovněž v dekoru zlatý dub a borovice, vyrábí se i v atypických rozměrech.

podle podkladů společnosti FAKRO CZECH