Informace výrobců, Výplně otvorů

Střešní okna Solara KLASIK nejen pro historické domy

KLASIK je řada střešních oken značky Solara určených pro památkově cenné budovy. Střešní okna Solara KLASIK kopírují tvar původních kominických výlezů, a jsou tedy vhodná pro památkově chráněné budovy.
Při zachování historického vzhledu splňují moderní tepelněizolační standardy a nabízejí nejširší světlou šířku prosklení vzhledem ke svému rozměru. Proto jsou vhodná i do prostor, kam není možno osadit větší okno – přinášejí do podkroví maximální prosvětlení a výhled.
Solara KLASIK se otevírá do strany, pravá či levá dle přání zákazníka. Základní čtvercový typ Solara KLASIK 60×60 cm byl v letošní sezóně doplněn prodlouženým Solara KLASIK Lungo a v horní části půlkulatým Solara KLASIK Rondo. Technicky a funkčně mají všechny tři typy lehoučké pístové otevírání a nastavitelné závěsy pro jednoduché seřízení při montáži či pozáručním servisu.
Střešní okna Solara z jsou vyrobena z dřevěného masivu, osazena kvalitním kováním, individuálně je možno řešit složení skel a zastínění, vybrat si můžete z různých druhů vnějšího oplechování, klik či elektroovládání.
 
Střešní okna Solara KLASIK, repliky kominických výlezů, PrahaStřešní okno Solara KLASIK v koupelněStřešní okno Solara KLASIK, replika kominického výlezu, GASK Kutná Hora
Střešní okno Solara KLASIK, replika kominického výlezu, speciální ostění zasazené do protihlukové stěny, GASK Kutná HoraStřešní okno Solara KLASIK RondoStřešní okno Solara KLASIK Rondo, šedý nástřik masivního dřevěného rámu
 
Solara je přední český výrobce dřevěných střešních oken, velkoplošných střešních prosklení a střešních výstupů. Vlastní česká výroba má 25letou tradici a stabilní rodinné vedení. Zaměřujeme se na vysoký tepelný komfort, kvalitu dřeva rámů oken a individuální přístup k výrobku i zákazníkovi. Úspěšnost zakázek dokumentuje archiv referenčních realizací.
Více informací najdete na www.solara.cz.
podle podkladů společnosti Solara